![]() |
#41 | |
Aleksandar Marković
Na probnom radu
|
![]() Citat:
- Nov fajl (ctrl + n) - Izaberi menu File > Conversions > ASCII to UTF-8 (Unicode editing) Na dnu editora u statusnoj liniji trebalo bi da imas oznaku U8-DOS. Slicna je procedura i kada zelis obican fajl da pretvoris u UTF-8 ili da ga vratis u ASCII. PS: cool stvar kada odes u HEX mode pa vidis kako jedan karakter uzima dva bajta ![]() Poslednja izmena od mikikg : 15. 02. 2006. u 17:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
expert
Grand Master
|
![]() Citat:
ali vec sam se navukao na code proposal i live warninge (tipa: non-initialized variable) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aleksandar Marković
Na probnom radu
|
![]() Jedan zanimljiv tip za Ultra edit ...
Zelite da vidite bar pocetak nekog DivX filma (AVI) a ne skida vam se 700MB? ![]() Naravno ako bi pokusali da pustite preko nekog plejera nekompletan fajl, dobicete samo gresku (posebni codec headeri se nalaze na pocetku i na kraju fajla). Evo kako: - Podesiti editor da radi bez temp fajlova (Configuration > General > Open File without temp file) - Ucitaj nekompletan AVI u editor - Prebaciti se u HEX mode - Skrolovati fajl do mesta gde imaju neki podaci tj gde pocinje praznina (prepostavka je da je vas download agent kreirao ceo fajl ali je popunjeno samo ono sto je skinuto) - Postaviti kurzor na takvo mesto i pritisnuti CTRL + SHIFT + HOME kao bi markirali to sto ima - Selekciju snimiti kao poseban fajl sa File > Save Selection As - Posto ste dobili samo parce fajla - filma, ucitajte ga u VirtualDub koji moze da pusti ovakve fajlove - VirtualDub malo glavi sa premotavanjem ali je sasvim dovoljno da odlucite da li je film vredan skidanja preostalih 600 i kusur megabajta Interesantno, zar ne!? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Briljantno.
![]() |
#46 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() Jos jedan glas za Homesite..koristim ga godinama i jos uvek sam veoma zadovoljna sa njim...
No koliko hvalite UltraEdit, valjalo bi ga probati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ja moram da priznam da se ceo dan zezam sa Ultra Edit i nisam presrecan. Mozda je samo stvar navike, ali neka ponasanju su prilicno nelogicna.
![]() |
#48 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
swing.defaultlaf=com.sun.java.swing.plaf.windows.W indowsLookAndFeel odnosno na Linuxu mu daj: com.sun.java.swing.plaf.gtk.GTKLookAndFeel I svi swing programi bi trebali to da koriste. Moze da se navede i iz komandne linije kao parametar prilikom pokretanja programa..
![]() |
![]() |
#49 |
profesionalac
Professional
|
![]() Koristim UE od verzije 8. Sve pohvale.
![]() |
#50 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ja zaboravih da pomenem: ja sam se zaglavio sa Textpad-om, toliko sam mu makroa i toolova dodao da me sad mrzi da predjem na nesto drugo, mnogo bi mi podesavanja trebalo.. u principu kao cisto editor textPad je super, ali nema napredne IDE-like funkcije, i ne podrzava UTF-8...
a inace preporucujem Scite, besplatan je i jako mocan (code folding, function hints, code insight/code proposal ili kako vec to volite da zovete, podrzava UTF-8 ili bilo koji drugi enkoding po zelji, itd..), i ima strasno kul foru sa bojenjem pozadine za razlicite jezike u razne boje, sto je mnogo zgodno kad u istom fajlu imas php, html, javascript i css... malo se teze podesava (zahteva vremena posto apsolutno sve moze da se podesi..), pa ko se ne snadje nek se javi na PM da mu dam svoj koliko-toliko sredjen config fajl..
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koji font koristite u editoru? | bluesman | Programiranje | 53 | 21. 10. 2009. 23:53 |
Tekst odsečen nakon karaktera koji sadrži umlaut | Ilija Studen | PHP | 8 | 02. 03. 2008. 08:19 |
koji JS menu koristite? | dootzky | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 17. 11. 2006. 21:32 |
Koji AV software koristite | dinke | Opušteno | 22 | 12. 03. 2006. 06:05 |
Koji framework koristite? | Ilija Studen | PHP | 3 | 19. 06. 2005. 18:25 |