SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 10. 2009. | #11 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Jedno lepo i veoma elegantno rešenje koje veliki broj developera jednostavno previđa jeste mogućnost phpMyAdmina da "guta" arhivirane SQL fajlove čime se efektivno dobijaju i do 75%-80% manji fajlovi za upload. Sve što je potrebno uraditi je da se prilikom eksporta phpMyAdminom navede opcija kompresovanog eksporta (GZIP, ZIP) ili da se ručno (gzip, Total Commander...) spakuje originalni "dump" i da se tako kompresovani fajl uploaduje kasnije na ciljni sistem. Ceo teret obrade se tako prebacuje na sam server a uploadi su mnogo manji.
Naravno za ekstremno velike "dumpove" ovo ne funkcioniše i tada treba ili isparcelisati eksport i import ili jednostavno naći neko drugo rešenje. Generalno nikada nisam imao potrebe da čačkam dublje za probleme ovakve vrste jer je rešenje koje sam naveo uglavnom bilo dovoljno na tako ograničenim sistemima tako da je ovo sve što mi trenutno pada na pamet kao rešenje. Poslednja izmena od holodoc : 23. 10. 2009. u 21:23. |
23. 10. 2009. | #12 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Kada mi je zatrebalo ovako nesto, bila je zurba i nisam se mnogo udubljivao, te se podijelio fajl na vise manjih i importovao. Ali svakako imam osjecaj da mora da postoji nesto elegantije
|
23. 10. 2009. | #13 |
net&coffee
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 22.05.2009
Hvala: 13
6 "Hvala" u 3 poruka
|
Jednom ranije sam imao sličan problem i tragao za elegantnim rešenjem i izguglao Navicat for SQL. Probao sam (*z verziju) i bio zadovoljan.
|
23. 10. 2009. | #14 | |
član
Certified
12 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
Poslednja izmena od holodoc : 23. 10. 2009. u 22:52. Razlog: typo |
|
23. 10. 2009. | #15 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
|
Pošto se radilo o podacima koje sam dobio tako da sam imao jednu skriptu koja ih je skupljala sa jedne web stranice, jednostavno sam pokrenio ponovno skirptu, i nakon 3 sata(jer imam zastoj od sekunde, kada se krecem od stranice do stranice, tako da im ne padne server radi mene) sam opet imao podatke.
Tada sam te podatke sa mysqldump-om importirao i eksportirao za provjeru. I nisam mogao vjerovati backup od 6 MB je napravio za 2 sekunde a import je trajao 4 sekunde. Čini mi se da je taj mysqldump OK stvar. Prvi backup koji mi je bio oko 5,5MB je napravljen preko phpMyAdmin-a, ali očito ova nova verzija ili ko zna šta nije ga mogla importat. Ukratko držim se ja mysqldumpa. Ali mi se čini da ču napraviti i posebne backupove svake tablice zasebno. Hvala svima na pomoći |
23. 10. 2009. | #16 |
član
Certified
12 "Hvala" u 11 poruka
|
phpMyAdmin je poznat po tome da ume da pravi probleme sa eksportovanjem/importovanjem (posebno ako je za svaku operaciju korišćena druga verzija PMA a razlika u verzijama je velika) tako da je mysqldump još uvek nezvanični "tata" MySQL backupa.
|
23. 10. 2009. | #17 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ako ti je problem dump, ja sam pravio DB Backup tool koji radi baš te stvari. To sam pravio za sebe, pa sam onda dao i ljudima sa kojima radim pa se nekako i "napravila" neka verzija za sve koji su zainteresovani.
Koristi mysqldup direktno u .gz, pa onda split-uje u više arhiva (proizvoljne veličine) RAR, ZIP... da bi mogao da ih pošalješ sam sebi na mail (gmail ogranicenje za attachment), a opciono radi i upload na FTP. Recimo i ovaj forum se svakodnevno backupuje baš pomoću toga, namešten je cron da radi dump i kopira na FTP na jedan drugi server. I imam uvek poslednjih 7 dana u backupu jer je shema imenovanja fajlova napravljna tako da ih imenuj {$database}.{$dayname}, pa onda imam {$database}.Monday.sql.rar, ... Sunday.sql.rar "Jedina sitnica" od sistemskih zahteva je da možeš da izvršiš exec(), odnosno da nije onemogućena u php.ini
26. 10. 2009. | #18 |
član
Certified
|
bluesman jel mozes da proveris da li je sve u redu s tim linkom koji si postavio posto kad hocu da skinem .zip ili .rar fajl zapravo skine download.php. Poz.
26. 10. 2009. | #19 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Off Topic: Evo sad sam probao, skunuo sam i zip i rar, ne znam u čemu je bio problem kod tebe.
27. 10. 2009. | #20 |
član
Certified
|
Prvi put sam probao s Google chrome da skinem i nije htelo, posle tvog posta sam otvorio Internet Explorer i skinuo bez problema, pa sam opet probao s chrome i dalje skida download.php... ne znam u cemu je fora....
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Upload XLS fajla | Aleksandar.Ilic | PHP | 2 | 05. 05. 2010. 11:58 |
PHP upload fajla problem | vendi | Sva početnička pitanja | 15 | 21. 10. 2007. 22:34 |
MySQL import - više upita iz fajla ili stringa | Ilija Studen | PHP | 6 | 09. 07. 2006. 17:07 |