|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 19.05.2007
Hvala: 13
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Ja stvarno ne vidim ni jednu prednost ovakve strukture (jedino ako bas ima PUNO redova, pa ako je cilj da se izbjegne da stavlja sve u jednu tabelu). Zar ti tabela sa kolonom languange_id ti nije prihvatljivije rješenje?
Poslednja izmena od bluesman : 28. 10. 2009. u 21:20. Razlog: Obrisan nepotreban citat |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
profesionalac
Professional
|
![]() Citat:
Redova inace zna da bude puno (mada se i to moze resiti na druge nacine..). Na sta treba paziti kod implementacije language_id kolone: Ako imam language_id kolonu, i dva reda za dva jezika, onda jedan content item nece imati jedan vec 2 id-a (sto iskljucuje mogucnost istog url-a sa prefixom ili poddomenom koji oznacava jezik). Znaci da moram da imam jos jednu kolonu koja sadrzi generisanu sekvencu za svaki content item i koja grupise sve jezike.
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
TOP 20 MySQL Best Practices | dinke | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 11 | 26. 11. 2009. 10:26 |
Multilanguage wordpress site | blackshtef | Web aplikacije, web servisi i software | 12 | 11. 11. 2009. 13:49 |
PHP Stilovi pisanja aplikacija (Best design practices) | ppavlovic | PHP | 26 | 10. 07. 2007. 15:43 |
Performance Tuning Best Practices for MySQL | Ilija Studen | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 1 | 13. 08. 2006. 16:20 |