|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ne znam... nekako mi je lakse da na pocetak skripte turim
$time=time(); i to koristim do kraja... lakse se pise od $_SERVER['..... ![]() ne vidim sto bi se uzimala sekunda od requesta... to je uglavnom ista sekunda..... i kome je bitno da li je sekunda od requesta ili od izvrsavanja skripte? mada, ono jes, $_SERVER je globalna promenljiva pa ne moras navoditi global $time; ... al meni nekako cak i sa global $time; ispada laksa varijanta, manje se kuca ![]() Poslednja izmena od Peca : 03. 11. 2009. u 17:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() FTR: Ne slažem se
![]() |
#4 |
expert
Grand Master
|
![]() ja radim ko Peca, iako znam za REQUEST_TIME, navika od ranije, ne toliko zbog kucanja
kad razmislim, ima smisla da to stoji u _REQUEST, pa cu evo odsad da pisem to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() btw, ja jos vrtim php4 na serveru gde je mycity... i ne planiram da stavljam noviji [jer nemam potrebu].
tako da.... ne mogu koristim ovo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Probao sam taj $_SERVER['REQUEST_TIME'] cisto da vidim o cemu se radi.
U fazonu, neke razlike i nema. Request time je ionako vreme kada je server uhvatio zahtev,a ne kada ga je neko poslao... Ne znam da li moze biti praktivno kada se meri vreme izvrsenja neke skripte,sumarno - dakle uzimamo i vreme koje je apache upotrebio za procesiranje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Ja baš mislim da je važno da u jednom izvršenju scripta uvek bude identičan timestamp od početka do kraja. agvozden priča o "merenju izvršenja scripta", ja ne pričam o tome, niti to merim na live serverima. Ja razmišljam o upisu timestamp u bazu.
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Radi se o dve razlicite stvari, ovaj $_SERVER['REQUEST_TIME'] daje unix timestamp http requesta, dok time() daje unix timestamp u trenutku poziva time f-je u skriptu sto u zavisnosti od kontesta (gde je time f-ja pozvana) naravno nije isto.
Ne mora biti isto cak ni ako se zove u prvoj liniji fajla jer kontam da u zavisnosti od setovanja servera moze proci izvestan broj mikro/mili sekundi izmedju ta dva, sto opet u odredjenim slucajevima moze dovesti do razlike od jedne sekunde cak i u slucaju da time stavite kao prvu liniju u skriptu. Ovo je naravno teorija, u praksi da bi se ovo proverilo morali bi da imamo i mikrotime requesta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Naravno da nije ist, u najvećem broju slučaja potreban i dovoljan je timestamp requesta, a ne timestamp svake milisekunde kada se zatraži u trenutku izvršenja scripta. To naravno ne važi kada se meri vreme izvršenja scripta nego za one najčešće zadatke kada čuvaš timestmap u bazi.
Teoretski je takođe efikasnije pristupanje 10 puta jednoj varijabli nego 10 puta generisati varijablju, samo je pitanje da li je iole značajna ušteda ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pa ne moras da je generises 10 puta
![]() $startup_time = time(); voila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Subdomain iz $_SERVER['HTTP_HOST'] | User | Regular expression i htaccess | 24 | 26. 03. 2010. 14:27 |
$_SERVER['REMOTE_ADDR'] prazan ? | Ivan | PHP | 22 | 16. 03. 2010. 19:23 |
Kako koristiti ovaj sajt? | Miloje Sekulic | Planiranje i usability | 15 | 22. 03. 2006. 10:20 |
Koristiti naša slova u URI-u ili ne? | Petar Marić | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 22 | 16. 02. 2006. 14:21 |
Prazan $_SERVER['HTTP_REFERER'] | bluesman | PHP | 26 | 11. 11. 2005. 13:43 |