e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ne bi bilo loše da se pojavi neko ko je registrovao LLC preko offshore ....
![]() |
#12 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Ja sam nedavno čitao: Šaljić N.: Praktični vodić za porezno planiranje, Criterija, Split, 1998
Iako ima dosta toga što se odnosi na hrvatsku, pola se knjige (oo 100-tinjak stranica) odnosi na OFFSHORE poslovaje i svakome bih preporučio da pročita. Ovdije se priča o državi DelaWare iako postoje i druga porezna utočišta i neka bi možda bila primjerenija od drugih. Meni osobni bi bilo isto drago imati PayPal koji može i primati novac (u RH sa PayPal-om se može samo plaćati). Ali mi je problem što to jedino mogu, ako imam račun van RH, a koliko sam upoznat to je nelagalno u RH. Sumljam da bi to tko i prelgedavao da i dobijam par stotina eura mjesečno, ali mi se ipak ne svida što bih bio u prekršaju. A da ne kažem da mi je totalno van svake pameti, zbog čeka čovjek ne može imati račun vas svoje zemlje, mislim zapravo jasno je to meni. Pa sam onda mislio da osnujem tako offshore, ali mi to ipak nije isplativo, jer ne mislim imati neke velike prihode, a ipak i osnivanje i održavanje firme košta. Meni bi PayPal najviše odgovarao tako da mogu ispitivati ideje, tj. iman neku ideju ali mi za nju treba PayPal (da vidm da li bi bi ljudi plaćali za to), jer ipak ako se nešto napravi da je free i ako i ima korisnike to neznaći da bi su ti ljudi premni platiti za to, a ici po logici evo vam besplatno pa onda kada ih se skupi dovoljno veliki broj proćeti naplaćivati mi izgleda glupo iako je to možda jedino i riješenje. Što mi preporučijete ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Osnovna poenta offshore u odnosu na lokalni entitet je koštanje.
Preko offshore imate manje koštanje operacije ( ne uvek ), a kod onih poznatijih offshore luka imate 0 poreza ( Dubai, Luksembrug ... ) Sve zavisi zašta ćete da korisite offshore
![]() |
#15 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() lol @ poreskiraj.com
http://www.poreskiraj.com/saveti.html "Svim našim komitentima pružamo specijalne poreske savete kako da ... :-)" |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
član
Certified
|
![]() Aha, domen je PoreskiRaj.com... Ja mislio PoReskiraj.com.
![]() Sve mi to deluje poprilicno sivo, a sto je sivo brzo moze postati crno. Dovoljno je da se donese uredba ili izmeni zakon, bilo kod nas ili u zemlji gde je kompanija registrovana, pa da se svi nadju u nebranom grozdju. Sta ako za godinu dana osnivac bude prinudjen da se iz Delaware "preseli" u (lupam) Ohio - koliko ce ga novca, vremena & zivaca kostati ponovno pravljenje ugovora sa klijentima i, sto je jos vaznije, sta ce klijenti misliti o njemu? Tako da, sve se svodi na to koliko je ko spreman da reskira, pogotovo sto se jos niko nije javio sa bilo kakvim iskustvima iz prve ruke. Oni koji kupuju jahte verovatno imaju vise miliona razloga za rizik, ali nisam siguran da je to pravi put za nasu bransu (podrazumevam da se ovim poslom bavimo ozbiljno). U principu, drzim fige giljotini propisa u nadi da ce se ovde bar nesto promeniti nabolje.
![]() |
#17 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ Generalno osnivanje kompanija u inostranstvu nije ništa sivo. Stranci osnivaju kompanije ovde, mi osnivamo kompanije u inostranstvu. Slobodno tržište...
Što se promene zakona tiče, to stoji, ali to je svuda tako. I u Srbiji može sutra da im se ćefne da podignu PDV na 21% i porez na dobit na 20%, doprinose na 100% i šta ćeš onda? Moraš firmu iz Srbije da seliš u Montenegro... Takođe, offshore kompanije su način za olakšavanje poslovanja i smanjenje troškova, naročitu u radu sa inostranstvom, a ne za utaju poreza. Kad tad neki novac će ti doći u Srbiju, blio lično, bilo na firmu u Srbiji i onda si dužan da platiš i porez na prihod/dobit i sl. Naravno, uvek će biti i "hvatanja krivine" ali na osnivanje kompanija u inostranstvu generalno ne treba gledati kao na neku kriminalnu radnju jer to i nije. Poslednja izmena od mileusna : 06. 11. 2009. u 14:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Slazem se da tu nista nije sivo ili nelegalno. Potpuno je legalno otvoriti ofsor firmu i raditi kako propisi nalazu. Naravno, pitanje je koliko para zaradjujes, mislim da je to osnovni parametar da li ces ici na takvo rjesenje.
Ja licno nemam takvu firmu, jer poslujem sa lokalnim biznisima, da poslujem sa USA biznisima vjerovatno bi je otvorio. Znam kompaniju koja je registrovana u Delaveru, ima predstavnistvo u Beogradu, zaposlene ljude i sve funkcionise kako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
član
Certified
|
![]() Citat:
Kao i verovatno vecina ljudi ovde, i ja sam razmisljao o offshore kompaniji i pogledao linkove poslate gore, ali se nekako nisam pronasao u primerima koji su tamo navedeni. Osim toga, da je sve tako bajno i sjajno, zar ne bi bilo vise ljudi iz nase branse koji su izabrali da idu tim putem? Jeste, na mostu bi se placalo manje, ali koliko bi se platilo na cupriji? Da ne bude zabune, ovo nije retoricko pitanje - zaista bih voleo da cujem neki odgovor iz prve (ili bar druge) ruke.
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Expert
|
![]() Milos Matovic je zaista napravio odlicnu pocetnu analizu!
ono sto jos treba da se unese... 1) model: imam offshore firmu, cena nekog dobrovoljnog zdravstvenog i penzionog osiguranja 2) model: preduzetnik sam u Srbiji, ima jos troskova, na primer knjigovodja na mesecnom nivou i vreme+troskovi za administraciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koji CC procesor za offshore firmu? | pcigre | e-Business | 7 | 18. 04. 2011. 16:42 |
Osnivanje hosting kompanije | viktors | e-Business | 50 | 23. 07. 2010. 15:15 |
OffShore Banking Account za Unovcavanje Adsense I Affiliate Cekova | buksula | e-Business | 10 | 03. 03. 2010. 02:01 |
Offshore company... | Ilija Studen | e-Business | 15 | 06. 02. 2007. 10:09 |
Offshore account | jasmanac | e-Business | 2 | 30. 07. 2006. 23:00 |