|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
član
Na probnom radu
|
![]() Na aukcijskom portalu ProdajLako.com implementiran najnapredniji sistem naplate na Internetu – Qvoucher
Novi Sad, 10. decembar – Kompanija Mantix International implementirala je najnapredniji sistem naplate sadržaja na Internetu u okviru svog aukcijskog portala www.ProdajLako.com čime je korisnicima omogućena sigurna i efikasna prodaja artikala putem Interneta. QVoucher predstavlja jednostavan i siguran način plaćanja putem Interneta. Sistem se bazira na mreži od 6.000 GPRS POS terminala (Trafike – sistem dopune kredita) koji se nalaze na teritoriji cele Srbije. Posrednik procesa plaćanja je Internet portal www.QVoucher.rs preko koga se ujedno i vrši plaćanje. Kompanije Mantix International i QVoucher potpisale su ugovor o saradnji septembra 2009. godine i zajedno implementirale internet rešenje koje će unaprediti celokupan sistem prodaje i kupovine na aukcijskom portalu ProdajLako.com kao i sliku e-trgovine u Republici Srbiji. - Rastom broja korisnika i prodajnih parametara portala ProdajLako.com u potpunosti se fokusiramo na implementaciju aplikativnih rešenja koja će omogućiti efikasniju prodaju i kupovinu na Internetu na srpskom tržištu, ali i tržištima okolnih zemalja. Ono čemu ćemo težiti u narednom periodu je proširenje saradnje sa kompanijom QVoucher u cilju uključivanja poslovnog sektora i firmi iz Srbije u proces trgovine na Internetu, izjavio je Milan Tomin, direktor marketinga u kompaniji Mantix International. - U prvoj fazi razvoja QVoucher sistema naplate, fokusirali smo se na odabir vodećih sajtova u određenim segmentima. Tako i u grupi internet aukcija, ProdajLako.com je prepoznat kao lider u svojoj oblasti. QVoucher i ProdajLako.com se vrtoglavom brzinom razvijaju, tako da očekujem u skorijem periodu da startujemo nove projekte sa kompanijom Mantix international, izjavila je Nataša Topalović, direktor marketinga u kompaniji QVoucher. Internet aukcije predstavljaju oblik B2C trgovine na Internetu (eng. Business-to-Consumer) i omogućavaju povezivanje zainteresovanih kupaca i prodavaca, uz proces licitacije (ponude najvišeg iznosa) za prodajni artikal.
![]() |
#2 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Drago mi je da se razvija sistem micro placanja na Internetu kod nas, barem dok se ne razvije potpuni online sistem sa svim najjacim servisima na svetu.
Medjutim, kladim se da ce najvece usko grlo biti kisosci i zacudjeni prodavci u njima. Koristio sam jos pre nekoliko godina Q Pay Spot koji je implementirao Certus i najveci problem je sto tek 10% prodavaca u trafikama zna o cemu se radi. Dolazilo je do smesnih situacija gde sam ja kao korisnik obucavao prodavca-chicu kako da koristi sistem...posle kaze "vidi stvarno, nisam ni znala da to ima"?!! - iako ima uredno nalepljenu nalepnicu na kiosku. U svakom slucaju srecno!
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 22.06.2005
Hvala: 14
30 "Hvala" u 19 poruka
![]() |
![]() Off Topic: A baš juče u prolazu videh Ćosića kako u polarotoru demonstrira princip rada Qvouchera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6 članova zahvaljuje srdjan za poruku: |
![]() |
#5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Uf, super sto je to odradjeno, ali ublazite malo PR talk, ne stignem dalje od druge recenice, a vec mi muka od silnih superlativa...
![]() a i ne kapiram sustinski napredak ako moram da odem negde da bih platio? Zasto onda ne bih otisao do banke i uplatio sta treba, banke i poste su na svakom koraku, a ovako treba da trazim trafiku koja ima taj vas POS terminal...
![]() |
#6 |
expert
Grand Master
|
![]() jedino da ja odem do trafike, tamo uplatim 2 000 dinara i imam ih 'na racun' kod tih QVoucher
i onda kad platim, ja platim 'sa racuna' (t.j. ne izlazim napolje da trazim trafiku kod koje bih platio svoju internet porucenu veceru) inace ko sto rekose gore |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.07.2007
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pa realno gledano da li u Srbiji trenutno postoji bolje rešenje plaćanje na Internetu?
Koliko imamo alternativa - baš ih i nemamo. Ovaj servis ima svoje prednosti i mane, s tim da mislim da je mane uslovila sama država. Kao što je robu-bobi rekao, u suštini možeš uplatiti kredit pa kupovati na netu kasnije. @ivanhoe Ti iz Beograda, koliko ljudi ima u Srbiji kojima nije svaka pošta ili banka na dohvat ruke. Trafika ima svuda i praktično gde god imaš dopunu za 064 imaš i uplatu za Qvoucher. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 28.03.2007
Hvala: 4
3 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Da ne bude ovo kao sa onim http://www.mojbon.com , sto se ne javlja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 12
29 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Najpre da kazem da mi je drago sto je ovaj sistem uspeo da se realizuje.
Pre 3 godine sam zajedno sa nekoliko kolega osmislio gotovo istovetan koncept, medjutim ideju nismo sproveli do kraja, sve je ostalo na nivou jednog lepog plana. U svakom slucaju, vidim dosta slicnosti sa qvoucher-om. Da ne duzim, zanima me od ljudi koji koriste sistem, da li ako uplatite 1000 dinara svih 1000 dinara i vidite na QVoucher racunu? Poslednja izmena od kai : 11. 12. 2009. u 15:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 12
29 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Iz ovog razloga sam i postavio pitanje gore. Ukoliko uplatis 1000 dinara a na racunu dobijes samo 820, onda je ok - jer ti je naplacen PDV. Ako uplatis 1000 dinara a dobijes svih 1000 dinara, onda me zanima kako je to pravno regulisano? Da li mozes da prikupljas finansijska sredstva i vodis racune korisnika ukoliko nisi finansijska institucija?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sistem naplate u zavisnosti od lokacije | Ekvador | e-Business | 12 | 19. 11. 2010. 10:51 |
Zaposlenje u NSS / Sistem inženjer | Ivan | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 09. 11. 2010. 17:16 |
Prodajlako.com počeo sa radom | srlexic | e-Business | 46 | 23. 03. 2009. 15:48 |
Plugin sistem | bluesman | PHP | 11 | 26. 08. 2006. 19:23 |
Web Operativni Sistem, You OS | Zero-Cool | Opušteno | 2 | 23. 07. 2006. 21:59 |