|
![]() |
#1 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Vas slucaj je ja mislim mnoge ubacio u duboko razmisljanje o migraciji ( mene takodje )
![]() |
#2 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Najtragičnije u vašem slučaju je što je toliko trajao pritvor. I ne kažem to samo zbog vas dvojice već zbog svih nas ovde. Možeš da budeš siguran koliko hoćeš da radiš sve legalno, i da možeš sve da dokažeš pred sudom, a opet može neko da te baci u zatvor na 10 meseci bez ikakve presude. Da imam nekakvu medijsku moć oko ovoga bi podigao najviše buke i to je stvar koja je apsolutno neprihvatljiva.
I ko ne misli o emigriranju, šta sada da misli o legalnom IT poslovanju u Srbiji? Da ste radili preko offshore firme (što bi moglo da bude skroz legalno) verovatno vas ne bi ni našli, a u svakom slučaju bi im bilo teže da dođu do bilo kakvih podataka. Žao mi je i što nismo uspeli da se organizujemo na ovom i drugim forumima i da istupimo u javnost kao neko udruženje IT profesionalaca, i u najmanju ruku da izdajemo obaveštenja za štampu i da dižemo buku. Možda ne bi vama pomoglo (a možda i bi), ali bi značilo za neki sledeći slučaj da se zna da postoji strukovna organizacija koja se brine o pravima svojih članova. Ne znam kakve su šanse da tužite državu posle (iskreno se nadam) oslobađajuće presude? Za izgubljeni prihod, pretrpljeni strah i gubitak ugleda (za to bi možda mogli i pojedine medije da tužite?). Verujem da vam je najviše stalo da se sve ovo završi što pre i da zaboravite ali bi možda neka takva odšteta mogla da ublaži nepravdu a i da u neku ruku ojača poziciju naše struke u buduće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Oni moraju uzvratiti kontratužbom. Jednostavno neko mora da plati za sve ovo. U ovom slučaju poreski obveznici koji su birali ljude koji se razumiju u internet k'o Mara u krivi k***c
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
![]() |
![]() Naravno, još ako presuda bude oslobađajuća, tj utvrdi se da nisu kršili zakon
mogu da nagrde državu, na šta i imaju pravo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Ako ih ne opalite sestocifreno u eurima bice velika steta. Bas navijam za vas, ako razni debili se opare na racun gradjana barem nek se neko vredan ovajdi od debila.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
kockar
Qualified
|
![]() Borba protiv kriminala u Srbiji trenutno funkcionise na dva nacina. Prvo, uhapsis, slikas i po svim medijima objavis da su uhapseni krivi i da su deo mafije, a da je policija napravila jos jedan veliki uspeh. Zatim, drzis u pritvoru do kraja sudjenja i dok svi ne zaborave o cemu se radi. U CZ-u trenutno ima vise od 1500 ljudi. U samicama po 2-ica spavaju na betonu jer su predvidjene za dvoje, a trenutno prihvataju cetvoro. U sobama prazan krevet se ne zadrzava duze od pola sata. Situacija je strasna da strasnija ne moze biti i za to nisu krivi ljudi koji tamo rade jer oni na to ne mogu da uticu. Posledice svega toga cemo svi videti za par godina kada Sud u Strazburu odluci po zalbama raznih ljudi.
Sto se tice tuzbe protiv drzave, u ovom trenutku daleko smo od toga nekoliko godina. Procesi idu tako da se prvo donese prvostepena, pa se onda zali neko (tuzilac ili odbrana) pa se drugostepena ceka jedno pola godine do godine, pa se tad u najboljem slucaju sve zavrsi ili sve vrati na pocetak. Po drugostepenoj presudi tj pravosnaznoj ide zalba Vrhovnom ili Ustavnom, pa tek po dobijanju te presude posle jedno godinu-dve ide se na Strazbur gde se presuda ceka nekoliko godina zbog ogromnog broja slucajeva na tom sudu sa ovih prostora. Ima i nekih drugih varijanti, brzih ili sporijih, ali otprilike ide tako (nisam ja neki ekspert pa me uzimajte za ozbiljno previse oko ovoga). Nas to u ovom trenutku ne interesuje, interesuje nas prvostepena i dolazak do nje u sto kracem mogucem vremenu. Sto se tice strukovne organizacije mislim da je imaju cak i peraci soferki tj svi sem Internet preduzetnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mister
Master
|
![]() Ljudi vama je naneta velika nepravda i na žalost, niko neće za to ispaštati osim ponovo Vas i vaših porodica. Sistem je tako napravljen da neki ljudi mogu da rade šta god hoće.
Dobro je da ste ponovo na slobodi. Trudite se da iz te situacije izvučete najbolje što možete. Uzdravlje
![]() |
#8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ako ćemo iskreno, recept je proveren:
Dodaš 300 grama nečega što 99% ljudi ne razume (internet "kriminal") pa to preliješ sa malo utaje poreza i na kraju poprskaš sa "enormnim bogaćenjem", kao salatu poslužiš "avione i kamione" ... svi će mediji prste da poližu jer su novinari klasični predstavnici populacije kojoj se obraćaju ... samo gutaju bez žvakanja, a kada im kažeš da su se nagojili kao bumbari, kažu da ne znaju kako jer oni u stvari drže dijetu ![]() (ko ne razume o čemu pričam neka pročita temu od početka)
2 članova zahvaljuje bluesman za poruku: |
![]() |
#9 |
novi član
Datum učlanjenja: 30.12.2010
Hvala: 0
7 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Evo konačno, posle desetak dana slobode nađoh vremena da vam se svima zahvalim na podršci. Pre svega trebalo je provesti nekoliko dana sa porodicom, zatim su usledile glavobolje oko ročišta koje je juče održano vezano za oduzimanje imovine koja je, kako tužilac navodi, proistekla iz krivičnog dela. Valjalo je prikupiti dokumentaciju vezanu za stan i račune po bankama, što u prevodu znači sate čekanja po redovima i ubeđivanja sa raznim službenicima. U međuvremenu, pošto su nam zaplenjeni svi računari, bilo je potrebno snaći se na pribavljenom računaru. Nadam se da imate razumevanja i strpljenja.
Iako su nam advokati prenosili pojedine postove i komentare sa foruma nisam ni mogao da pretpostavim koliko je ova tema uzela maha i da ste se odazvali u ovolikom broju. Sve ovo je jako značilo našim porodicama i ovaj forum je bio mesto na kojem su mogli da pronađu prave komentare i reči podrške od ljudi koji razumeju šta smo mi zapravo radili. Još jednom hvala svima i nadam se da neće biti potrebe za ovakvim akcijama podrške ubuduće. Sve što bih još u ovom trenutku dodao bilo bi ponavljanje već onoga što je Djordje ispisao na kojesledeci.com. Prosto, nadam se da sledećeg neće biti. S obzirom da je uzaludno nakon svega skrivati se iza dosadanjeg korisničkog imena ovo če biti moj prvi post. Doduše ni do sada nisam bio previše aktivan na forumu, ali evo prilike da se i to popravi ![]() Još jednom hvala svima! |
![]() |
![]() |
7 članova zahvaljuje Dusan Jaglicic za poruku: |
![]() |
#10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ma bitno za pocetak da ste izasli u jednom komadu i cini mi se dobrom stanju svesti, samim tim ste ih vec malo pobedili, pregurali ste najgori deo.
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Uhapseni zbog Internet kazina | mileusna | e-Business | 129 | 16. 03. 2011. 20:26 |
Tužba zbog klevete na forumu | borstale | Opušteno | 44 | 31. 01. 2008. 13:47 |
Java Script bug u FF zbog doctype-a! | flash_back | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 07. 12. 2006. 23:42 |
Priča dana : Glavom u banderu zbog igrice | Mr.Paja | Opušteno | 17 | 25. 11. 2006. 20:52 |
Tužba protiv Exit-a zbog domena www.exitfest.org | Aleksandar Marković | Opušteno | 18 | 10. 11. 2006. 21:15 |