e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Jedna mojih od firmi ima nekoliko sajtova koji su pokretaci posla, znaci 90 posto zarade i prometa ide preko njih . Dobio sam mogucnost, da ih prodam, odnosno postoji ozbiljan kupac. Kupac je konkurent na trzistu. Da li neko ima iskustva ili savet na koji nacin da pokazem relevantne podatke, a opet da ne otkrijem tajne posla? Pod "tajnama" mislim uvid u analitiku i detaljne posete, ali opet ne mogu reci "majke mi" , veruj, imam xxx posete. Ili neke druge poslovne poteze. Sa druge strane, znam, ako vec prodajem, onda moram onome ko kupuje da pokazem sta kupuje . Palo mi na pamet , da recimo pokazem zaradu, prikazem rashode, i da mu dam uopstene informacije o detaljima posla.Ako zeli sve detaljno, onda recimo da se napravi ugovor, da polozi depozit, i ako je sve tacno, kako sam naveo u opstim detaljima, da se depozit aktivira. Mozda lupetam, mozda ovo nema veze sa nekim ozbiljnim poslovanjem, ali ako neko ima neki savet dobro bi dosao, jer nikad nisam slicno radio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ili naprosto potpisete ugovor i kao prilog ugovora navedes podatke, pa ako nisu tacni on moze da raskine ugovor.
Budi oprezan oko davanja podataka, mene su tako izvatali neki "potencijalni oglasavaci", kao sve je super, dao im detaljne podatke o poseti i oni nestali bez traga...
![]() |
#3 | |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Citat:
![]() Ne razumem zasto mu ne bi pokazao deo statistike? Tipa prosecna poseta, demografija posetilaca i slicne informacije i grafikone. Naravno konverziju te posecenosti u $$$ zadrzis sve dok ne realizujes trade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Pa da, to i mene brine.Ali kako oglasivacu, ili kupcu da kazes, kada te pita, odakle su ti posetioci, jel prirodna poseta, koliko placas reklame , gde se reklamiras .....
Jasmanac, prosecna poseta i demografija nisu problem.Problem je ako trazi detalje, ja bih prvi trazio Poslednja izmena od Ekvador : 23. 04. 2010. u 00:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Sta oni mogu da urade sa informacijom,da imam zaradu 100 dinara, a da su mi rashodi 30 dinara ? Sto Jasmanac mislis da su finansije ozbiljne?
Meni je ozbiljnije da mi konkurent sazna da imam dnevno posetu sa fan stranice Facebook-a 5000 unikata i koja je to strana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ja mislim da preterujete oko analitike...sta on kao konkurent moze smisleno da uradi sa vasim podacima i ako ne kupi firmu?
Ovde se spominje referal poseta...vecina oglasivaca zeli da ima sto vecu posetu pa je indukuju na razne "vestacke" nacine...ali to nije sustinska i prirodna poseta koja daje rezultate u nekom smislu odnosa sajt - posetilac (ne znam sta sajt nudi). Zato smatram da se konkurent ne bi iznenadio kad bi video neki podatak tipa poseta sa fun FB stranice i sl.
![]() |
#7 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Ne znam stvarno sta bi bilo osjetljivije za neki sajt od analitike posjeta?
![]() @3banchi: ako znaju sta traze, mogu dosta toga da nadju ![]() @ivanhoe: upravo tako, mnogi "kupci" samo istrazuju, nemaju namjeru da kupe. Ima prilicno detaljan tekst "A Few Warnings When Selling Online Business Websites" na http://www.seobook.com/how-to-give-c...ta-for-nothing pa procitaj, kao i komentare... i srecno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Obično se na početku pregovora potpiše Non disclosure agreement (NDA) gde se specifira na koji način kompanije (ne) mogu da koriste informacije dobijene u toku pregovora.
Generalno gledano, prodaja firme ili sajta je ozbiljna stvar, pa ako u startu nemaš poverenja u potencijalne kupce već misliš da na taj način samo žele da saznaju neke podatke o sajtu, onda je možda najbolje da se i ne upuštaš u celu priču. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() @3banchi: nije preterivanje, takvi podaci o konkurenciji su extremno korisni i mogu da ti ustede puno para i vremena, vidis tacno sta pali, a sta ne, koje fore oni koriste, itd..
![]() |
#10 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 15.09.2007
Hvala: 0
8 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() Globalna analitika (koliko poseta imas) nije nikakva tajna i to mu mozes slobodno pokazati. Ali izostavi detalje kao sto su referrali i conversion rate.
Ako je competitor vrlo dobro zna koliko se krece conversion rate tj koliko od odredjenog broja poseta moze da ima. Stavi se u njegovu poziciju, sta je to sto bi tebi bilo absolutno neophodno da vidis pre nego sto kupis njegov sajt a da moze da ti da bez da ugrozi svoju poziciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prodaja sajta - Kako verifikovati sajt na Digital pointu? | Miki2 | Web design, Layout, User Interface | 1 | 15. 12. 2010. 09:17 |
Pomozite - Prodaja sajta osobi u USA preko escrow.com - vazno pitanje | zoki | e-Business | 12 | 16. 07. 2009. 23:23 |
U Srbiji raste prodaja kompjutera - 80% veca prodaja u prethodna 3 meseca | STELLANOVA | e-Business | 19 | 27. 10. 2006. 19:27 |
Naziv firme | jasmanac | e-Business | 23 | 14. 06. 2006. 10:07 |