e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() ja sam strogo protiv toga
![]() to je bruka za moju struku! ![]()
![]() |
#12 | |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Citat:
Fiskalni racuni za pretplate na casopis moraju da se kucaju kroz kasu, i to kao "uplata cekom" ili kako to vec ko zove. Da li ces i poslati racun, to je vec druga stvar, ne verujem da ce neko da te druka, uvek mozes da kazes da si fiskalni poslao, a da nije stigao. Ali, bottom line je da sve mora da prodje kroz kasu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Citat:
Inače web usluge ne spadaju u telekom. djelatnosti. ali zato kome je telekomunikaciona primarna djelatnost ima jako puno dodatnih nameta (u BiH imamo licence, republičke i državne takse od par hiljada evra, itd...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Sta od toga nije tacno?
![]() |
#16 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Kada cete da shvatite da ova drzava vise ne prihvata izgovore, jbg tako je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() @ljtruba: Procitaj zakon, trazi misljenje ministrastva pa vidi.
![]() (been there, done that) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() @McKracken. Na sta se pozivas za oslobadjanje od izdavanja fiskalnog racuna? Ajde izjasni se molim te tacno, da ne spekulisemo. Neke delatnosti su izuzete iz obaveze, ali njih je sve manje. Poslednje je ova obaveza uvaljena taksistima i advokatima. Izgleda da se ide na to da ce uskoro svi morati da imaju fiskalnu kasu u maloprodaji.
Inace svi ostali imaju obavezu izdavanja fiskalnih racuna u maloprodaji i radu sa fizickim licima bez obzira na nacin primanja uplate. Za web dizajn i sve usluge uopste, moraju se izdavati fiskalni, nikad i nije bilo drugacije. I pratite aktuelan zakon, a ne praksu raznoraznih firmi. Svasta se radi, sto ne znaci da je to legalno. Evo primer, izvesna arena u glavnom gradu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Misljenje minstarstva:
Citat:
Citat:
![]() Poslednja izmena od McKracken : 28. 04. 2010. u 17:03. |
||
![]() |
![]() |
2 članova zahvaljuje McKracken za poruku: |
![]() |
#20 | |
profesionalac
Qualified
|
![]() Citat:
![]() Pre bih uzeo pare na ruke za website nego da izdajem fiskalni racun. (cak i ako nisam u pdv-u). Firmu sam otvorio zato sto sam morao, ne zato sto sam hteo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
j***** racun za fiksni telefon | xippi | Opušteno | 20 | 18. 05. 2010. 14:58 |
Placanje poreza na dohodak u vidu inostranih priliva na devizni racun | techcode | e-Business | 45 | 26. 11. 2009. 12:55 |
Placanje na ziro racun kompanije u inostranstvu? | Protos | Sva početnička pitanja | 3 | 12. 07. 2009. 12:08 |
Devizni racun u hrvatskoj ili bih i prilivi iz inostranstva | raindog | e-Business | 25 | 29. 01. 2009. 19:27 |
Klijent trazi racun ? WTF :) | [nq] | Planiranje i usability | 6 | 30. 03. 2006. 22:01 |