e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Da li neko zna kako moze da se izvrsi online provera odredjenog klijenta u kreditni biro?
![]() |
#3 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Ja mislim da moze svaka firma koja ima ugovor sa njima. E sada kako se dolazi do tog ugovora, verovatno postoje neka pravila ko moze sklopiti taj ugovor. Primer su mobilni operateri, banke, lizing kompanije, etc...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Za firme možeš koristiti pokazatelj broja dana u blokadi na sajtu NBS. Za pojedince, za kreditni biro mora postojati pismena saglasnost onoga na koga se ti podaci odnose. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mister
Master
|
![]() Kreditnim biro-om upravlja Udruženje banaka Srbije i samo oni imaju podatke. Upit može da izvrši samo banka a mobilni operateri i lizing kompanije, osiguravajuća društva, itd... vrše svoje upite takođe preko banaka. Da nije tako bilo bi mnogo zloupotreba privatnih podataka građana i svako bi mogao da izvrši upit o svakom.
![]() |
#6 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() u Bosni djeluje LRC kreditni biro.
Da bi radio upite potrebno je da budeš njihov pretplatnik Mislim da su cijene sljedeće: 600KM upisnina početni paket 100KM / mjesec Provjera jednog klijenta 10KM 1 Evro = 1.95KM Moguće da su cijene u međuvremenu mijenjane. Pored usluge provjere likvidnosti pojedinih klijenata, kreditni biroi nude i usluge naplate potraživanja. Uglavnom, da bi mogao preko kreditnog biroa da ganjaš neplatiše, moraš im dostaviti sve dokaze da je čovjek zaista dužan (kopija ugovora, račun,...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
stara koska :)
Professional
|
![]() Citat:
Primer: Kod nas u firmi se "rade" Partner krediti SOG banke (naravno, napravljen je ugovor pre mnogo godina i to je saradnja na obostrano zadovoljstvo). Kada za klijenta (citaj kupca) podnosimo upit u kreditni biro banke, i on bude odbijen, nama ne saopstavaju razloge zasto je odbijen, koliko je kreditno sposoban ili ne,.......... jer su to informacije koje se ticu LICNO klijenta (vlasnika jedinstvenog maticnog borja), i, kao sto kazah, tajnost podataka svakog klijenta je zagarantovana. Ukoliko zeli, klijent moze da dobije podatke o svojoj kreditnoj sposobnosti, odnosno da mu se saoste razlozi zasto je odbijen - nikako sluzbenik koji je kredit obradjivao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vladimir Aleksić
Certified
Datum učlanjenja: 10.07.2006
Hvala: 0
13 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Citat:
Recimo pojavi se neki klijent koji zatrazi neki posao da mu se odradi a da plati za neko vreme...realno bilo bi bas korisno da se moze "proveriti" da li moze do kraja da plati ili ne... Mora da postoji neko resenje. Cim saznam, obavestavam...
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|