![]() |
#81 | |||
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
profesionalac
Professional
|
![]() ja samo ne znam zasto se ti STELLANOVA uzbudjujes..
gledaj u inostranstvu imas veliki broj fakulteta, specijalistickih i postdiplomskih studija sa raznim predavacima i imas pravo izbora koje ces studije da upises .. ista stvar je i za ove specijalisticke, ja ako smatram da su predavaci kvalitetni i da imam opravdan razlog da upisem te studije ja cu ih upisati... ako mislim da su predavaci nekvalitetni, program neadakevatan.. jednostavno necu upisati te studije i trazi cu nesto bolje.. i naravno necu pricati o kredibilitetu tog nastavnog osoblja, pogotovo iz perspektive jednog studenta (sto mislim da si i sam) jer ko god je postavljen da predaje neku od navedenih oblasti nije zato sto je zavrsio fakultet vec zbog znanja u toj oblasti (a znanje se ne mjeri samo fakultetom.. )..
![]() |
#83 | |||
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Stelanova, da krenemo redom?
Citat:
Medjutim odluka sigurno ne bi bila takva zbog toga sto ce na nekom predavanju gosti da budu Goran & Goran (kao nekad Denis & Denis - jos da zapevaju "Program tvog kompjutera" hehe :-). Sta fali da podele svoja iskustva sa drugim ljudima? Licno, mislim da je to sve skupa, cisto gubljenje vremena, a evo i zasto. Ako mogu ljudi koji nemaju zavrsene slicne specijalisticke studije da bude uspesni u tom poslu, postavlja se pitanje sta ce onda meni te specijalisticke studije (a jos pride, diplomu vec imas). Radje bih, kako vec rekoh, otisao do nekog Gorana i trazio da volontiram. Pa mi eto znanja iz prve ruke a sigurno bih nesto pametnije uradio sa onih 1200 e. Ali to je vec svacija licna odluka - ja jednostavno nisam pristalica toga da ceo zivot treba provesti studirajuci. Diploma fakulteta, malo li je? Sad cemo jos i da idemo na specijalisticke studije iz.. cega tacno, nije mi bas jasno? Pa nije to medicina. Ali - to je samo moje licno misljenje. Citat:
A kako ti mislis da se dobiva posao? Gde? U filmovima? Ili si nasao da paris neki nas fakultet sa MIT-om, a Srbiju sa USA (po mogucnostima za zaposlenje u toj bransi i potrebama za takvim kadrom)? Hoces da cujes kako se nalazi posao u Kanadi, osim ako te ne potrefi? Da, obigrava se oko svake firme gde mislis da bi mogao da dobijes posao, salju se (ili licno odnose) rezimei na sve strane, zove se telefonom, pa se zove opet da vidis, da se kao raspitas da li su pogledali tvoj rezime --- a sve ne bi li ih malo pogurao da te zovnu na intervju i slicno. I to je sasvim uobicajena i normalna stvar. Pa ne kaze se slucajno ovde da je trazenje posla - posao. Naravno da ces da obigravas i "molis" za posao - nego sta ces? Da sedis kuci sa diplomom i zivis sa mamom i tatom, za koje sam kazes da 7 meseci rade da zarade 1,200? Dobra ti je logika. Citat:
Puno teras pricu oko neceg sto nije strasno. Pa nece Varagic da im dodeli zvanja redovnih ili vanrednih profesora.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 09. 03. 2006. u 17:53. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |||||||||
expert
Master
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Kako zamisljate da ovde nesto funkiconise i da iam reda ako se na drzavnim skolama i na ustanovama ciji je osnivac i finansijer drzava zakoni nepostuju. Citat:
Citat:
Naravno da mislim da bi pomenuta dvojica imali diplomu ali diplomu ima jako puno ljudi, neshvatam u cemu je problem da neko ima zvanje ako ima znanje? I vidim da se slazes samnom da je stanje lose, a sta mislis kako ce se promeniti? Nece sigurno ako se nastavi sa nepostovanjem pravne procedure.... i odredjenih principa... Citat:
-objavi se oglas da se trazi ljudi iz odredjene struke -kandidat posalje CV -kandidat koji je zadovoljio kriterijume za posao biva pozvan na intervju -po zavrsenom intervjuu najpogodniji kandidat dobija posao As simple as that.... Citat:
Citat:
Citat:
|
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Neverovatno koliko ti je stalo da držiš flejm.
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Hahaha, sedis i cekas da te pozovu na intervju..
Ti i jos trojica ste jedini koji su aplicirali za taj posao, sigurno ![]() Ne znas o cemu pricas. Ovo ne znam ni kako komentarisati: Citat:
Citat:
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 10. 03. 2006. u 01:32. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
expert
Master
|
![]() Citat:
Znas, u ozbiljnijim firmama postoje odeljenja HR-a koje vode racuna o tome ko ce biti pozvan na intervju a ko nece. Uoste nevidim smisao u "uvlacenju u dupe" kroz telefonske pozive i slicne stvari, cak sta vise smatram da je to kontraproduktivno. Posto vidim da nepratis desavanja u vezi sa HR-a i trendovima u svetu samo bih ti spomenuo da su kadrovi bez iskustva a sa dobrim fakultetskim obrazovanjem veoma trazeni iz prostog razloga sto se njihovim zaposljavanjem i oblikovanjem stvara kod istih osecaj privrzenosti i pripadnosti firmi koja tako postupa sa svojim radnicima. Svaka fimra koja misli na svoju buducnost ce pre zaposliti nekoga ko je bio brilijantan na studijama a nema iskustva nego nekoga ko ima mnogo iskustva a dosta je stariji. Dobar i lojalan radnik se nedobija na tacni kroz konkurs za posao u dnevnim novinama, on se stvara vremenom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() LOOOOOOOOOL
"Uvlacenje u dupe kroz telefonske pozive" "Firme gde postoje HR odeljenja" "Kontraproduktivno" "Osecaj privrzenosti firmi" AJDE!!! Pa ti nisi pri sebi, niti pojma imas o tome o cemu bi da raspravljas. Nadji nekog ko je trazio posao ovde pa nek ti kazu kako ide. Al pod uslovom da si 100% siguran da nece da ti lazu i izmisljaju price tipa "Ma poslao sam samo rezime i cekao.. " To moze da se desi, ali rekao sam - ako te potrefi.. Jeste, ja sam izmislio izreku ovde da je trazenje posla - full time job. Prijatelju to su smislili mnogo pre mene i sa razlogom. Sine, nemas ti BLAGE VEZE o cemu pricas. Gde moze da bude lose ako se neki student interesuje za posao i ako vidis da mu je stalo da ga dobije? Ma misssim.. Ko si ti, pa ce tebe kao da mole da radis za njih? Imas diplomu? Ajde, pa imamo na stolu jos 500 rezimea ljudi sa diplomama. Da nisi neki genijalac ili imas diplomu sa MIT-a ili takvo nesto? Jok. Pa sto da se mi otimamo za tebe, svasta? Koji si pa ti? Jeste, ajde da te molimo da radis za nas i jos da nam kenjas ovakve price. Samo nam to treba u firmi - naduvena budala koja ce da za 6 meseci i svom sefu da soli pamet.. Citat:
Treba da cujes price iz prve ruke kako se rade otpustanja za 5 minuta, jer su ocenili da je to prva mera koju ce da urade. Samo se prosetaju od kjubikla do kjubikla i obaveste ljude da do danas u 5 pokupe sve stvari i ostave ID karticu i ostalo gde treba. Ako su malo nezniji onda ce da ih pozovu na kratak razgovor gde ce to isto da im saopste. I ti treba da budes nekom privrzen, a sutra te mozda to ceka? Citat:
Pricaj mi o trendovima u svetu, pogotovo u Srbiji, gde ionako gomila stvari ide preko veze i poznanstva..
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 10. 03. 2006. u 14:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Jesi li cuo nekad za FOLLOW-UP? Znas li sta je to uopste..
Ovakvih stvari imas na netu koliko hoces, a u vecini slucajeva studente direktno o tome uce i na samim fakultetima. Citat:
Citat:
http://www.careerknowhow.com/ask_sue/followup.htm
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 10. 03. 2006. u 02:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Šta sad sa ovom temom?
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
E-start: Udruženje za razvoj e-poslovanja i Internet preduzetništva | Dragan Varagić | e-Business | 79 | 05. 09. 2013. 22:09 |
Kontrola deviznog poslovanja | jasmanac | e-Business | 140 | 22. 10. 2009. 22:47 |
Etičnost online poslovanja firmi i pojedinaca u Srbiji | Dragan Varagić | e-Business | 34 | 04. 10. 2007. 19:56 |
Studije u inostranstvu, od kuće | Ilija Studen | Opušteno | 15 | 07. 02. 2006. 20:03 |