![]() |
#271 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ Ali to je Fiat.
![]() Šalu na stranu, nov auto gubi vrednost, ali gubi i polovan. Da si tad kupio neki solidan polovnjak za 8k sada ne bi mogao da ga prodaš za preko 3k verovatno. Jedini izuzetak je Golf 2. Da si njega tad kupio za 1000 EUR sada bi mogao da ga prodaš za 1100 EUR ![]() Takođe, trenutno je dosta teška situacija za prodaju automobila pa su cene nikad povoljnije. Da nije ove krize ne bi ni cene polovnjaka bile tako niske... |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Ja sam kupio polovnjaka starog 5 godina i platio ga 13500KM...
Sada 2.5 godina kasnije sudeći po oglasima mogu da ga prodam za max 9000 KM. Pokakim se ja na auto kada ga kupim pa krenem osluškivati: kugla, krajnica, lafet, guma na poluosovini, semering na mjenjaču, uf kvačilo je nisko i potrošeno, keder guma na vratima oštećena, diskovi su stanjeni, pločice kočnica na izdisaju, Ha vidi na CD plejeru ne radi Forward dugme... |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ Pa dobro... za većinu ljudi je automobil druga najskuplja stvar koju će ikada posedovati u životu, normalno da postoje različiti odnosi prema toj imovini.
Ja mislim da se ovi moderni auti ne kvare baš toliko, a i popravke više nisu popravke nego zamene delova u propisanom intervalu. Posle nekog vremena zameniš odjednom ostalih 98% delova drugim autom ![]() Ja sam balavio mesecima na zelene Mazde 2, posle razmišljam kako bih morao opet da prodjem period dok ne prestane da boli svaka ogrebotina, udarna rupa... zato daj bre neki generički auto oko kojeg ne moram da se nerviram, a i znam majstore ![]() |
![]() |
![]() |
2 članova zahvaljuje srdjan za poruku: |
![]() |
#274 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sličnu računicu sam izveo i za moj C4, gotovo 3k godišnje, i to sam ga kupio na akciji, popust je bio oko 2 hiljade. Znači, da nije bilo popusta, gotovo 4k godišnje. Dobro, kriza je i cijene novih su pale, ali čak i da nije, gubitak na vrijednosti ne bi bio ispod 2 hiljade.
Citat:
- Rata za kredit/lizing npr. 200 eura - Godišnje kasko osiguranje u prosjeku oko 400 tj. još nekih 35 eura mjesečno - Redovno održavanje je drastično skuplje u ovlašćenim servisima... Sad se zapitaj što bi napravio od polovnjaka da u njega mjesečno ulažeš tih ~250 eura u preventivni servis... ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Reče da voziš C4.... Poznajući PSA pouzdanost i kvalitet vidjećemo za par godina kako ćeš pričati... (kada tvoje auto bude polovnjak iz cijele ove priče)
Konkretno meni krepava zadnji trap... Ej na običnom autu u kome 99.5% na zadnjem sjedištu nema niko i kada se jednom mjesečno u gepeku vozi ribarski štap od 200gr... riječi mehaničara - "Pa znate njima je inače zadnji trap slaba strana" |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() Pa čuj, meni je ovo četvrti auto iz PSA grupe, a prvi put da sam kupio novog, tako da nemamo što čekati - odmah ću ti reći da je ta priča o PSA pouzdanosti potpuna dezinformacija, jednako kao i ona o VW pouzdanosti
![]() Kupi novi Golf pa ću te vidjeti kad ti npr. nakon 40.000 km rikne zamajac kvačila od 1200 eura... PSA ima boljku da im redovno crkavaju raznorazni prekidači i nepotrebne drkalice, ali vitalni djelovi traju godinama i godinama... Trust me ![]()
![]() |
#277 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 55
202 "Hvala" u 26 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Gubio bi dva-tri dana mesečno, zavisi kakvog majstora nađe. I gomilu živaca, što je već čovek pomenuo da hoće da izbegne. Slažem se sa @mangia potpuno vezano za nov auto.
![]() |
#278 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Vozim Xsaru i većeg krša u životu nisam vozio... Kolega vozi 206 i ima još gora iskustva, opet treći prijatelj vozi 307... Kaže da bi ga najradije u drvo zakucao...
Mene recimo zadnjih 7 dana svako jutro pozdravlja "Immobilizer fault" što rješavam vađenjem ključa i ponovnim vraćanjem. Serviseri kažu "SVE OK" Na redu čeka ručica žmigavaca (250Evra), zadnji trap (200 Evra), oba prednja stabilizatora (1 x godišnje po 30 evra). Da ne spominjem fantomsko gutanje gasa kome niko ne zna uzrok niti rješenje... Dodatak: Ovo što acca kaže... Evo već mjesec dana se natežem da sve ovo gore ispopravljam ali majstori traže 2 dana... A svi živimo 24/7/365... |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() I posle kazu Fiat nepouzdan
![]() ![]() Doduse, odrzavanje sve po PS-u u ovlascenim servisima i to na 15k km (30k po manualu ali serviseri su rekli zbog srpskih puteva/govira treba ici na 15k km). |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Nisi imao zato što si kupio novo auto a ne neko "žena vozila", "mali malo išao na zbor", ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potrebni ASP.NET Developeri | goran.mitic | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 01. 09. 2008. 23:12 |
Roland Garros i ostali najavljuju podršku akciji protiv google/youtube zbog copyright | bluesman | e-Business | 0 | 06. 06. 2007. 23:08 |
Tags - related entries problem | robi-bobi | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 2 | 14. 04. 2007. 02:32 |
Related keywords | cvele | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 13. 01. 2007. 11:39 |
Ostali sajtovi na boxu? | zark0vac | Marketing i SEO | 1 | 11. 11. 2006. 23:59 |