(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 25.07.2008
Hvala: 15
296 "Hvala" u 10 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pokusavam da napravim neki jquery drop down meni, i skoro da mi je poslo za rukom, ali, avaj... IE8 se pobunio (meni radi fino u IE6, IE7, Chrome-u, Firefoxu i Operi).
Problem je sto IE8 'ne prepoznaje' slideDown() funkciju, odnosno pretpostavljam da su potrebne izvesne CSS/JQuery promene. Probao sam neke stvari, ali bez rezultata. (SlideUp, zacudo, radi). Test je ovde: http://www.sinisake.123bemyhost.com/menuJQ/ JQuery: Kôd:
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.4.2.min.js"></script> <script type="text/javascript" > $(document).ready(function(){ $("#navigation li").hover( function () { $(this).children('ul').css('left',$(this).position().left-41); $(this).css('background-image','url(images/menu_hover.gif)'); $(this).children('ul').slideDown('normal'); }, function () { $(this).css('background-image','url(images/menu.gif)'); $(this).children('ul').slideUp('slow'); } ); }); </script> Kôd:
#navigation li { display:inline; padding:2px 5px 2px 10px; margin:2px 1px 2px 0px; background-image:url(images/menu.gif); background-repeat:repeat-x; } .sub { display:none; position:absolute; z-index:9999; top:22px; list-style:none; } #navigation li ul li{ display:block; margin:0px; } Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
![]() ![]() |
![]() meni nije jasno sto ides na hover metod otvaranja..kad preletis kursorom vise puta i sklonis ga menu nastavlja i dalje da se otvara
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
član
Certified
296 "Hvala" u 10 poruka
![]() He, he, pa ako neko bas voli da se zabavlja, imace spektakl. Ma, resicu to, nego imas ti ideju sto ovo ne radi u IE8?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ja sam koristio slideDown mnogo puta na IE, tako da sigurno nije do te funkcije, nego verovatno css zeza, stavi obican show() pa proveri...
nemam vremena da pazljivo gledam tvoj kod, ali onako napamet, mozda je z-index, uglavnom kad se nesto ne pojavljuje u IE to je zbog z-indexa... skini pozadinu sa svega, pa vidi da li je meni ostao negde ispog ostalih elementata
![]() |
#5 |
član
Certified
296 "Hvala" u 10 poruka
![]() Ma znas sta je cudno... Radi u IE7, pa cak i u IE6! (bez budzenja!) Z-index turen...
Show() radi i u IE8, kao sto radi i obicno: ....css('display','block'). Izgleda je height problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() da ih nisi pozicionirao preko bottom? posto onda slideDown() slajduje na gore
![]() |
#7 |
član
Certified
296 "Hvala" u 10 poruka
![]() E, ne znam, stvarno... ali pomogao je misko (mislim da je clan i ovog foruma):
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" /> Sad radi, kao sat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Problem sa javascript-om i jQuery-jem | eraser | Sva početnička pitanja | 6 | 16. 02. 2010. 17:23 |
Redizajniran jquery.com | kaizen | Opušteno | 13 | 06. 09. 2008. 14:29 |
Ajax, Jquery i PHP - Problem u IE | Croll | Sva početnička pitanja | 11 | 24. 10. 2007. 20:11 |
jQuery i Ext | Ilija Studen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 02. 03. 2007. 11:25 |