![]() |
#131 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 11.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ja ne bih o tome ko pljacka ili ne pljacka, svi mi na forumu smo pretpostavljam ordinary people. U vezi sa tvojim primerom o dva ugovora, ne bi ti placao dva poreza, nego bi na vecu cifru placao godisnjih 10%, pod usloviom da se resis za tak'o nesto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 24.02.2006
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ma ja samo hocu da kazem da ovo uopste nije regulisano zakonom... Niti se u zakonu pominje bilo sta o ovome.. Tako da im je i tih 10% mnogo
![]() Salim se.. tih 10% je sasvim dovoljno ![]() Ali i ovih 20% bi bilo preterano.. Ali ovako: 10% na ono kad se oduzmu troskovi... tako je recimo na zapadu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() 10% i mashala.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Obratite paznju, kada spominjete da nesto "nije regulisano zakonom" da u ovom zakonu (kao i u svim) postoji u svakoj kategoriji i dodatna stavka "razno" ili "svi ostali" ... Znaci, cesto se nabraja ko spada u odredjenu kategoriju, pa ide stavka po stavka i na kraju kao poslednje stoji "i svi ostali... ". Tako zakon moze da se tumaci kako im odgovara ako su slucajnio tvoj "slucaj" omaskom izostavili.
![]() |
#135 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pa jeste.. zato i kazem nije regulisano zakonom...
Ako se tumaci sa ovih 20% pa nikom se to nece isplatiti.. A ovako u drzavu ulaze strane pare... |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ma regulisano je zakonom. Onih 10% preko 1.200.000 i toliko. O 20% ne bih da pricam. To vazi kada te strefi 7 na LOTO-u (pa te drzava odmah oprlji, ne isplati ti 100% dobitak pa onda kaze ajd' sad plati 20%), onda kada stedis devize u banci (pa te banka odmah oprlji, ne isplacuje ti bruto nego neto kamatu). A zasto to rade? Da slucajno ti ne bi zaboravo da to treba da uradis (kao, bio si presrecan zbog dobitka, pa si zaboravio).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pa nije regulisano zakonom zato sto u UK ide ovako: Koliko u toku godine primis na racun manje koliko si ulozio tj. troskovi ako recimo placas reklame da bi zaradio i onda na to tj. samo taj profit placas 14% i to je to.. Ukoliko si u minusu onda ne placas nista.. A to znaci da su ti troskovi veci od prihoda...
Evo ovako ja danas bio da odnesem prijavu za godisnji i znate sta mi rekli. Kazu ti si lud sto si dosao da prijavis, trebao si da cekas da te pozovemo ![]() Katastrofa, pa jos bi hteli da platim i kamatu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Lepo su ti rekli :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() A jel prijavio jos neko?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pitanje za Mister Twister-a: A kako da te pozovu ako se nisi sam prijavio? Da nemaju mozda integrisani informacioni sistem sa poreskim obveznicima i njihovim racunima u bankama? Stvarno ne mogu da verujem da su ti tako nesto rekli kada si podnosio prijavu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Naplata Adsense - vaše uplate su trenutno zadržane! | ljtruba | Sva početnička pitanja | 8 | 07. 09. 2010. 11:03 |
Gde se Placa Porez | buksula | e-Business | 1 | 06. 03. 2010. 13:22 |
Zakup servera u EU i porez? | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 16. 01. 2010. 21:50 |
porez - ugovor o posredovanju | dali83 | e-Business | 4 | 16. 08. 2009. 20:25 |
Affilate i porez. Ima li ko konkretan odgovor? | markos | e-Business | 18 | 15. 08. 2009. 18:57 |