|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Mislim da ste svi malo pobrkali loncice, ali, ako, neka je veselo. Sve ce to narod pozlatiti, samo da nam duh ostane pozitivan u ovim danima izazova, od Istanbula do Njujorka. Sad idem da lajkujem Pilipovicev komentar, neka Gargoyle ostane sam crna ovca.
Nego, kako ide sa onim sajtom za promociju Srbije, to isto bese neformalno, neka smo samo zivi i zdravi, ne trebaju pare, ne treba nista, samo neka je zdravlja i veselja. Kataklizma komunizma.
![]() |
#13 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Heh, rad sa drzavom = borba sa vetrenjacama...
Opet kazem, offshore...
"Hvala" LiquidBrain za poruku: |
![]() |
#14 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() oksite, super ti je ovaj post ... ne znam samo šta hoćeš da postigneš time.
Što se tiče tog sajta koji spominješ, ja sam odavno rekao da je "previše babica" i da od toga nema ništa, zato sam se odmah povukao odatle, ali kakve to veze ima sa ovom pričom? I ovu temu ste pokrenuli samo da bi istesli hate koji je tamo obrisan da ne bi pravio noise. Ok, istresite svoje frustracije, izbombardujte defetizmom, neka vam ova tema služi kao eWC, ja nemam ništa protiv.
"Hvala" bluesman za poruku: |
![]() |
#15 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Žao mi je ali ja jednostavno (više) nisam tako optimističan. Naravno ko ima resurse i volju, samo napred, neka pomaže državi. Mene država nizašta nikada ne pita, ako nešto i pita, kad dobije odgovor, ništa se nikada ne reši. Ali me SAD za ovo pita, i SAD će se nešto rešiti. Do sada nije, ali SADA hoće. Hajde da pričamo, da ne bi nešto radili. Meni je sve ovo teška demagogija i umesto novih i novih radnih grupa, okruglih stolova, projekata, kampanja za promociju Srbije, i sl. ajde neka me ta država jednog dana obraduje sa informacijom da je nešto actually rešeno. Dok sam živ, ako je moguće.
Što se tiče odliva kapitala, to jeste tačno. Stisli su se i ne daju da se odlije 10 eur. Do juče nisi mogao da šalješ western. Sad možeš, opet to nije biznis usluga, zato sad i može. Za sve živo što plaćam mi treba faktura. Paypal u okruženju (npr.) u Bosni može, kod nas ne može. Evo primera radi učestvovao sam u Sveobuhvatnoj Reformi Propisa, podneo popunjene one formulare, konkretno u vezi deviznog poslovanja. Danas, godinu dana posle, kontrolnik nije ukinut, obaveštavanje deviznog inspektorata nije ukinuto. E pa molim, i drugi put. Tu smo da pomognemo, a vi ćete već videti kada i da li ćete uopšte da radite svoj posao. Tako da toliko od mene što se tiče pomaganja državi. Ja lično jednostavno ne verujem više, i ne želim više da slušam priče, prođe mi život. Sedite i uradite nešto. |
![]() |
![]() |
"Hvala" Gargoyle za poruku: |
![]() |
#16 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Decembar 2007, nekih 3 godine unazad:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija....&nav_id=271918 Sve sto je tad receno i dalje vazi. Uopste ne poznajem zakonodavstvo i procedure, ali mi nije jasno da ako predstavljaju "EU kao put bez alternative" zasto ne primjene zakone iz EU i njihove procedure odmah? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pitanje za @smarkovića, ako čita ovu temu:
Zašto ceo taj tim Ministarstva ne ode u posetu zemlji koja ima neke stvari već odavno rešene, evo recimo predsednik je baš sad u Estoniji. I ponesu najveći USB-key što su zadužili i prekopiraju sve informacije, saznanja i softvere što im se nudi besplatno. Ili prosto kupe njihovo rešenje za e-upravu i šta sve ne. Zašto Vlada mora da smišlja neka IT rešenja prilagodjena našim uslovima, uz angažovanje domaće pameti... a što se često završi nekom korupcijom, ili nikad, ili rešenjima ispod svih standarda (npr: "pao sistem za slikanje za dokumenta, dodji sutra") Poslednja izmena od srdjan : 11. 09. 2010. u 00:21. |
![]() |
![]() |
"Hvala" srdjan za poruku: |
![]() |
#18 |
Damir Trninic
Expert
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() ^ Nemam pojma za druge, mada sam skoro 100% siguran da je jedina iskazana frustracija pokazana od strane Ministarstva, kada su odlucili da krenu u siroku javnu raspravu u ovako ranoj fazi njihovog projekta.
A za defetizam, to nisi mislio na mene, sluzbenika Vlade i sluzbenika Gradske uprave? I sta je problem ako mislim da najstrucniji ovde treba da pomognu, budu formalno priznati i finansijski nagradjeni za svoj rad. To, ponavljam, ne mogu biti ja ni u jednom scenariju a da ne budem u sukobu interesa. Kakve onda frustracije i defetizam, zar ce kriticnost da zovemo defetizmom? U zemlji koja 2010. pravi 40% svog BDP-a od pre 21 godine?
![]() |
#19 | |
Damir Trninic
Expert
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Citat:
Zao mi je sto ovako javnim diskusijama pokazujemo koliko smo, kao profesionalna, ili sto bi Varagic rekao, interesna grupa, van svih tokova. Uozbiljite se. Ili cu ja da se un-uozbiljim i pojescu vam 3 kile rostilja sledece subote.
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Mapiranje prepreka za razvoj e-trgovine | smarkovic | e-Business | 31 | 10. 11. 2013. 06:49 |
Mapiranje dugmića na YT kanalu | pcigre | Marketing i SEO | 0 | 09. 07. 2008. 14:33 |
Ip geo mapiranje po gradovima?!? | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 13 | 04. 04. 2008. 16:51 |
[komentari] cavz.com | Dzordz | Web site, dizajn i multimedia | 11 | 19. 06. 2007. 21:40 |