![]() |
#41 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^Blues nije upucen, naravno da se kandidati testiraju
![]() (Inace ja vise ne radim preselekciju kandidata u Beanu, sad to rade neki Rusi) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() on je samo frustriran
![]()
![]() |
#43 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 15.09.2006
Hvala: 11
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() @jablan
Do new candidates write code during their interview? ![]() Problem je to sto je u nekim slucajevima ne mozes da organizujes test tokom intervjua ili uopste ne vidis coveka (Beano slucaj) pa ni ne mozes da znas 100% da li je kandidat sam pisao test zadatak. Poslednja izmena od skaarj : 23. 09. 2010. u 20:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Mozes;ono sto HR za Google radi, jeste da otvore Google docs i kodira direkno tu ...
![]() |
#45 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Ljudi obratite pažnju da meni nije smetao font na CV-u, margina, upotreba tabulatora ali mi smeta što su dva čovjeka sjela zajedno, cirkali kaficu, i na kraju poslali identičnu stvar sa identičnim tekstom emaila, sa identičnim kvalifikacijama, skoro identičnim radnim iskustvom, ...
Oba CV-ja sam ostavio u arhivi i kontaktiraću ljude u slučaju da zatrebam njihove usluge. Uvijek sam cijenio kada se neko sam nameće i bez konkursa i to pozdravljam. Nego ima i jedna interesantna stvar... Do sada smo 2 puta imali konkurs za radnika i radio sam intervjuisanje kandidata... Na kraju mi došlo da skočim u mutni Vrbas od muke... Fino na konkursu objasnili uslove, opisali posao, šta se traži od kandidata i možda max 2 od 10 da je ispunjavalo te uslove. - "Traži se radnik za rad NA TERENU" - "aaaa ja mislio to nešto u kancelariji" - "POTREBNO OSNOVNO ZNANJE O RAČ. MREŽAMA" - "poznajem rad u Wordu, Excel-u, PowerPointu a o mrežama znam da je to kabal koji se ubada u računar od pozadi" - "TRAŽI SE RADNIK ZA PUNO RADNO VRIJEME" - "a ja mislio može utorak i petak od 12:00 do 12:30 kad nemam časove aerobika i likovnog" - "POZNAVANJE RADA SA BUŠILICOM" - "jesam jednom koristio mikser za kolače" |
![]() |
![]() |
"Hvala" mangia za poruku: |
![]() |
#46 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() @mangia: Jbg, čovek bez posla ima dosta slobodnog vremena za slanje CV-ja na sve moguće i nemoguće konkurse. Ja mislim da se u pecaroškom slengu to zove "grabuljanje". ![]()
blog Poslednja izmena od jablan : 23. 09. 2010. u 22:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() A i internet je pun saveta za pisanje CV-a i intervjue (i ne samo internet), a tu ljudi svašta pročitaju. Jedni kažu piši da znaš sve što si ikad video a kamoli radio, drugi kažu piši strastveno o svom hobiju, to će poslodavcu mnogo da kaže o tebi, treći savetuju reci da znaš, naučićeš posle...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() Znaš kako meni "ubacuju" developere? Evo ti CVs na dropboxu, pa izaberi dvojicu ... a tamo ima i onaj interview gde ga Max pita ono "trik pitanje" (čini mi se da je mnogo ponosan na to ![]() A onda me pita "kako ide ovaj-onaj" ... ako kažem "pa onako ... ne baš", a on kao "pa daj mu otkaz". Pa ... nisam ga ja ni zaposlio... ma znaš i sam.
![]() |
![]() |
#49 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Počelo je od loših CV-ja i nekvalifikovanih programera, a sad dolazimo do regrutacije/selekcije, zanimljivo
![]() Izgleda da svaka medalja ima dve strane.
![]() |
#50 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() [putting on flame-retardant suit]
A i poslodavci kad bi razmisljali sta u stvari treba da traze mozda bi i "naboli" nekog pravog radnika. Vredan, posten, iskren i otvoren bi trebalo da prvo trazite. Ako nadjete nekog ko je radio 6 meseci sa ovakvim osobinama ili je dostigao nivo znanja viseg pocetnika, vi cete od njega napraviti solidnog programera u 3-6 meseci. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Traže se web/software development kompanije za dugoročnu saradnju | torrente | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 05. 05. 2009. 11:45 |
Uticaj imena URL-a na pretrazivace, na web korisnike i na posao koji promovisemo | Miroslav | Marketing i SEO | 14 | 28. 02. 2008. 10:42 |
Molim savjet iskusnijih... | dee | e-Business | 4 | 10. 11. 2006. 04:43 |