|
Domain Name Service (DNS) Sva pitanja vezana za DNS servere i domene |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() mogu da ti **** q****!
mogu samo da te maltretiraju sudskim postupkom i tako ti stvaraju troškove koje će na kraju morati da ti refundiraju ali nemogu da dobiju proces ukoliko ne reklamiraš njihovu robnu marku, a čak i ako reklamiraš njihovu robnu marku ne mogu da ti oduzmu domen. Ako ti je problem da izdržiš takav pritisak, a ti lepo na GoDaddy i plati godišnje 5$ Private registration. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nekad bio ddz
Expert
|
![]() Zapravo, mogu da idu na arbitražu, ali onda moraju da dokažu da nemaš legitimne interese u vezi sa tim domenom, kao i da si zlonamerno registrovao domen. Ako ti je domen funkcionalan, miran si. Ako imaš parking stranu, traži im $1000 za domen - arbitražu bi i onako platili oko $1500.
![]() |
#3 | |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 11.10.2007
Hvala: 5
175 "Hvala" u 1 poruci
![]() ![]() |
![]() Citat:
Zar ne bi trebao ja NJIH da tuzim zbog zloupotrebe naziva mog domena u njihovu korist? I interesuje me koja je razlika ako imam domen sa sadrzajem ili parking stranu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nekad bio ddz
Expert
|
![]() Citat:
Pravila koja postoje u vezi sa sporovima oko domena se nalaze u ICANN-ovom UDRP-u, a i RNIDS ih je bez izmene uneo u svoju proceduru arbitraže. Da ne pasteujem sad, proguglaj. Sadržaj na stranici ide u prilog tvojoj tvrdnji da imaš legitimno pravo na domen, i da ga nisi zlonamerno registrovao. Parking strana - baš i ne.
![]() |
"Hvala" Dušan Dželebdžić za poruku: |
![]() |
#5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() @Dusan, ako sam dobro razumeo, apex je registrovao domen pre tri godine, a ta firma je tek skoro registrovala .rs domen i zele da ga zastite kao robnu marku. Na osnovu toga zele da preuzmu i .com domen.
Mislim da imaju prilicno male sanse za to, kako se meni cini, to ne moze da se primeni retroaktivno. Jos ako domen nije koriscen u svrhe "bad faith" (a parkiranje domena definitivno nije to), nemaju nikakve sanse.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 02:28 |
[internodium] 26-dec: U novoj godini sa novim .RS domenom | torbica | IT događaji | 0 | 25. 12. 2007. 20:22 |
Predlozite sto da cinim s domenom "softver.org"? | Milos Vukotic | Opušteno | 9 | 03. 03. 2006. 01:39 |
Basecamp redirekcija pod mojim domenom | mungos | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 1 | 13. 07. 2005. 18:03 |