![]() |
#5 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 12.01.2010
Hvala: 14
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Uspio sam na kraju tako sto sam u EditValueChaning event dodao jedan array koji napunim podacima pa onda uradim clear item-a u onoj listi i stavim da je vrijednost item-a kojeg editujem = vrijednosti text boxa a ne iz niza... I to je ok.
Interesuje me oko event-a, mogu li recimo kad se izvrsava kod jednog eventa onemoguciti drugi privremeno, pa poslije ponovo omoguciti? pravi mi problem: lbKonekcije_MouseCaptureChanged Malo mi je tesko objasniti... Zapravo bolje je da kôd stavim: Kôd:
using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Text; using System.Windows.Forms; using DevExpress.XtraEditors; namespace videotekasoft { public partial class frmConnection : DevExpress.XtraEditors.XtraForm { public frmConnection() { InitializeComponent(); } private void btnNovakonekcija_Click(object sender, EventArgs e) { txtServerName.Text = ""; lbKonekcije.Items.Add("").ToString(); lbKonekcije.SelectedIndex = lbKonekcije.ItemCount; txtServerName.Focus(); } private void lbKonekcije_MouseCaptureChanged(object sender, EventArgs e) { txtServerName.Text = lbKonekcije.SelectedItem.ToString(); } private void ckWin_CheckedChanged(object sender, EventArgs e) { // ako je oznaceno ne zeli upis username & pass if (ckWin.Checked == true) { lblUserDB.Visible = false; lblPassDB.Visible = false; txtUserDB.Visible = false; txtPassDB.Visible = false; } else // ako nije onda konekcija ima user & pass { lblUserDB.Visible = true; lblPassDB.Visible = true; txtUserDB.Visible = true; txtPassDB.Visible = true; } } private void txtServerName_EditValueChanging(object sender, DevExpress.XtraEditors.Controls.ChangingEventArgs e) { // podaci int index = Convert.ToInt32(lbKonekcije.SelectedIndex); int count = Convert.ToInt32(lbKonekcije.ItemCount); // kreiraj niz i strpaj podatke u niz string[] clanovi = new string[count]; for (int i = 0; i < count; i++) { clanovi[i] = lbKonekcije.Items[i].ToString(); } // ocisti listu lbKonekcije.Items.Clear(); // zavrti petlju gdje ce novi index biti vrijednosti koja se unosi u ovom textfieldu // i popuni listu for (int i = 0; i < count; i++) { if (i == index) lbKonekcije.Items.Add(txtServerName.Text.ToString()); else if (i != index) lbKonekcije.Items.Add(clanovi[i].ToString()); lbKonekcije.SelectedIndex = index; } } } } Poslednja izmena od nedimtx : 05. 03. 2011. u 01:10. |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|