e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Po zakonu o prikupljanju i cuvanju poverljivih informacija svaka ustanova koja to radi mora da jasno obavesti korisnika o nacinu cuvanja i upotrebe tih informacija. Ukoliko to ucini i korisnik dobrovoljno da te podatke onda je sve savrseno legalno.
E, i onda odes u banku i zena ti uzme licnu kartu i odnese je nekud i fotokopira bez pitanja, niti te obavesti sta ce joj to svaki boziji put kad unovcavas cek, niti sta banka radi sa tim kopijama. Ili te u KBC banci prilikom otvaranja tekuceg racuna pitaju koje je devojacko prezime tvoje majke.... To je recimo protivzakonito i besmisleno. S druge strane ovo sto Limundo radi je sasvim ok, samo treba negde da napisu da se prikupljeni podaci nece koristiti u druge svrhe osim utvrdjivanja identiteta korisnika... onda je sve 100% legalno... @Gargoyle: nije mi bas jasno u pravnom smislu kako su to banke vise bitne, kako se to definise? I Limundo posreduje u trgovanju i mogu lako da budu zrtva prevara, i oni i njihovi klijenti. Sasvi je normalno da zele da se zastite i da zele svoje klijente da zastite. Ja licno mnogo vise imam poverenja u njih, nego u konkurenciju gde je dovoljno poslati poruku sa mobilnog (sto ima cilj da mogu da te spamuju sms-ovima, a sa verifikacijom nema veze)
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 10. 04. 2011. u 04:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Ne znam da li je protivzakonito, ali uopšte nije besmisleno. Posle ako moraš nešto hitno da završiš telefonom (npr. da blokiraš ukradenu karticu, iz inostranstva tražiš da ti povećaju limit i slično), pitaju te neki od tih podataka koji ne može da zna neko ko ti je ukrao novčanik sa karticama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|