![]() |
#11 | |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Citat:
Očiglednu prednost koju vidim je što mangia reče da ima instaliran Mint, a Ubuntu pretpostavljam da nema obzirom da nije ni pomenut pre ovog pitanja. Verujem da je to sasvim dovoljna prednost, osim ako Mint poseduje neke manjkavosti zbog kojeg bi ga valjalo izbegavati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() @Petar: Pa nema nekih prednosti - koriste iste repozitorijume tako da se svede manje više na isto. Ali nema ni mana. Ja lično koristim Ubuntu, mada razmišljam da pređem na Debian.
![]() |
#13 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() @neko
Netbeans i Eclipse Još gatam koje okruženje za web dev. Eclipse koristim kada radim sa Javom, Netbeans sam skoro počeo upotrebljavati za PHP. Prednost Mint-a ? Mint mi se čini kao najbliži mom ukusu. Orjentisan je na desktop, i sviđa mi se princip kako je organizovan. Multimedija radi odmah i bez problema. Defaultni plejer koji se pokrenuo ima podršku za subtitles.... Evo sada sam instalisao i MySQL workbench zadnju verziju, i radi mi daleko bolje na laptopu nego na desktop računaru koji je daleko noviji i jači... Jedino što me nervira za sada je obrnut položaj Ok i cancel dugmića ![]() Mislim da bi jedna firma koja bi se bavila linux'om daleko dogurala na našim područjima (obuke, instalacije, izrada aplikacija za Linux platformu, itd itd). Naša privreda je daleko iza svjetske i nema šanse da možemo platiti sve te silne licence. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Instalirao sam Ubuntu 10.10 na HP laptop star 4 godine i sve radi bez problema. Prvo sam pokušao da instaliram verziju 11.4 ali sam vrlo brzo digao ruke od nje jer tek treba da izađu fixevi bagova. Na 10.10 sam uspeo i da instaliram Internet explorer 7 što je veliki plus za rad sa front endom. Takođe sam uspeo da usporim procesor tako da baterija drži dosta dugo. Za sada sam zadovoljan.
![]() |
#15 | |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
archlinux ftw! ![]() Poslednja izmena od xippi : 07. 05. 2011. u 04:53. |
|
![]() |