e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 15.03.2011
Hvala: 16
20 "Hvala" u 17 poruka
![]() |
![]() Koja su Vasa razmisljanja o grupnoj kupovini i hoce li ovaj trend brzo nestati ili traziti svoje mesto na ovom malom Srpskom online prostoru?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
emperor Selassie
Grand Master
|
![]() Nikada nisam koristio usluge ovakvih sajtova, verovatno zato što 95% ponuda čine usluge za osobe nežnijeg pola (što potpuno mogu da razumem, na usluge se najlakše daje popust), ali sam već primetio bar tri-četiri slična sajta, što je za Srbiju možda i previše (pogotovo ako svi rade na teritoriji Beograda). Čini mi se da je Kolektiva prva krenula, ili se možda samo "najglasnije" oglašavala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Trziste za takve stvari po mom misljenju nikada nije prezasiceno, s obzirom da ciljaju sirok spektar ljudi.
A i inace (sto bi Srdjan Erceg iz Huge Medije rekao) trziste nikada nije prezasiceno ukoliko neko zeli nesto da radi i zaista ima snagu, volju i naravno finansije ![]() ![]() Btw ni ja nisam do pre par dana koristio usluge grupnih kupovina a onda je pala prva kupljena ponuda sa goledendeals.rs i sasvim sam zadovoljan
Zepter Digital Media -- WebGazda -- ITBOX.RS - IT Magazin -- me@Twitter -- ZepterADS.rs Poslednja izmena od webgazda : 08. 05. 2011. u 18:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
expert
Expert
20 "Hvala" u 17 poruka
![]() |
![]() Kupaca ce u svakom slucaju biti ali hoce li i prodavci doveka davati popuste vise od 50% to je pitanje... i cudi me kako niko nerazvije malo tu ideju jer ima dosta mesta za poboljsanja. Ako ima zainteresovanih da zajedno samnom radi na jednom ovakvom ali i drugacijem projektu koji ce se malo razlikovati ali u sustini ce biti to, neka se javi. I da, cisto sumnjam da ce na ovom malom trzistu biti neke konkurencije tipa google offers ili groupon jer ove kompanije ne ulaze na mala trzista a nasi klonovi grupona nisu toliko jaki da za godinu dana nemogu da se pobede... U svakom slucaju bice tu dosta i uspona ali i propalih projekata!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miloš Ranđelović
Certified
Datum učlanjenja: 15.05.2008
Hvala: 26
23 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() SviHappy je koliko vidim već pukao.
Meni je ovo skroz ok, do sada sam kupio 10ak kupona za raznorazne stvari, i zadovoljan sam. Znam ljude koji pre eksplozije ovakvih sajtova nikada nisu ni pomišljali da kupe nešto onlajn, a sada vise i svakodnevno gledaju šta se pojavljuje novo. I baš zato što je namenjeno širokim narodnim masama teško da će nestati, samo će se vremenom izdvojiti sajtovi sa kvalitetnijim ponudama, koji su istrajali, pošto novi niču na sve strane.
![]() |
#6 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Uvek ce biti popusta, pogotovo kada se uzima na veliko.Meni je zao sto zbog dosta obaveza na sadasnjem poslu ne mogu ni ja a ni saradnici da pokrenemo slican servis.Jako dobra ideja, i postoje mnogo mogucnosti za razvoj .
Servis je jako pogodan za prosirivanje kako u tehnickom, organizacionom smislu, tako i u geografskom, i na susedne zemlje, i sire. Po meni mozda i servis buducnosti u Srbiji, ne zahteva velika ulaganja, mogucnost home varijante, kao mali kucni porodicni biznis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
expert
Expert
20 "Hvala" u 17 poruka
![]() |
![]() Od malog kucnog biznisa moze lako da izraste u veliki ako se prosiri na vise gradova... evo npr. neki domaci sajtovi ovakvog tipa imaju i preko 5000e mesecnu zaradu (naravno oni najveci) a za ulaganje netreba vise od 3000-5000e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Pa da, ali pod mali kucni biznis, ne mislim konkretno na visinu zarade, vec na ulaganja i da se ceo posao moze odraditi od kuce. Tako da i zarada od 5000e, moze da bude i dalje u sklopu malog kucnog biznisa.Sto se tice ulaganja,dosta toga zavisi i od vestina koje poseduje onaj ko krece sa poslom. Neko ko je vec u It svetu, moze da mu pocetni kapital bude i 1500e.Po meni je najveci minus naplata preko CC i monopol koji ima samo jedna firma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Grupna kupovina najviše zavisi od komercijalista i prodaje po terenu. Možete imati najbolji sajt za grupnu kupovinu na svetu, ali ako na njemu nema ponuda onda od njega i nema neke vajde. Čak i Groupon.com mnogi ne smatraju za IT startap jer je tehnologija trivijalna.
Pa pre nego krenete u takvu avanturu revidirajte malo te stavove oko "malog kućnog biznisa", početne investicije i sl. Da li je to baš tako? |
![]() |
![]() |
"Hvala" mileusna za poruku: |
![]() |
#10 |
old school
Professional
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() |