e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2007
Hvala: 0
50 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Citat:
Sve u svemu samo softver ne bih dao ispod 1000 evra. Po meni ipak mislim da ne bi trebalo da se gleda koliko sajt zaradjuje vec koliko ima dnevnih unikatnih poseta puta dva. Znaci ako ima 4000 unikatnih dnevnih poseta X 2 to je negde oko 8000 evra plus 1000 evra hardver, znaci ne bih ga dao ispod 9000 evra. Sta vi mislite o tome? Sa druge strane ja zaradjujem 100 evra mesecno od tog sajta a toliko je otprilike stanarina za stan kad se izdaje u Nisu. U nisu dvosoban stan da se kupi kosta oko 40 000 evra. Dakle ovako za 9000 do 10 000 evra ako kupis sajt imas mecesnu zaradu 100 evra kao kad bi kupio stan od 40 000 evra pa ga izdajes. Sa druge strane ovakav sajt samo moze da se razvija u buducnosti a kad se kupi stan to ti je to nema tu sta da se razvija vec samo troskovi jer se zidovi habaju, instalacija vodovodna, struja, itd znaci trazi odrzavanje, ovo ne, samo desetak evra za produzenje hostinga i domena godisnje.
Igrice Poslednja izmena od trazimcuruzabrak : 16. 06. 2011. u 20:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Kupcu nije bitno koliko si ti potrosio, vec koliko on moze da zaradi i opravda investiciju.
Racunica ti je nerealna.
![]() |
#13 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() problem je što nekretnine teško propadnu,
a sajtovi ukoliko se ne održavaju a budu izloženi konkurenciji, odoše stanove ne treba održavati da bi donosili prihod dug dug niz godina ako za sajt trebaš mesečno platiti 100 evra da ga neko ažurira a on toliko zarađuje, nema računice da se investira Poslednja izmena od Markok : 16. 06. 2011. u 21:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() mislim da nema teorije ni 3000 da dobijes, ali to je samo moje misljenje, mozda gresim...
EDIT: pricam na osnovu mog iskustva sa getbrushes.com, koji su mi ranije cesto nudili da kupe (uglavnom ameri, vlasnici konkurentskih sajtova), ali nikad niko nije pominjao broj posetilaca, a najbolja ponuda ikada je bila 2.5 X godisnja zarada od prosle godine (sad iz ove perspektive zeznuo sam se sto je nisam prihvatio)
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 16. 06. 2011. u 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#16 | |
profesionalac
Professional
50 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Citat:
Neznam dal neko od vas ima sajt ali ko ima zna koliko je tesko u Srbiji napraviti sajt koji ima 4000 unikatnu posetu dnevno? Ajde ovako, sta bi recimo neki prodavac dao da mu svakog dana u radnju udje 4000 coveka? Znaci potencijal je veliki sa toliko ljudi koji vidi nesto sto ti mozes da osmislis. Ja recimo nisam mozda vest da iskoristim taj potencijal posete ali neko ko je vest, nesto napravi ili prodaje moze dobro da zaradi.
Igrice Poslednja izmena od trazimcuruzabrak : 16. 06. 2011. u 21:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Nema to veze sa kupovnom moci, vec koliko realno vredi tvoj sajt.
![]() |
#18 | |
profesionalac
Professional
50 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ali voleo bih realne ocene vase. na primer voleo bih da mi kaze neko ponudu ali da se bavi sajtovima pa zna otprilike koja je to kolicina posete, ili neko ko ima neku firmu pa zna da proceni potencijal tolike poseta.
![]() |
![]() |
#19 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Siguran sam da se na ovom sajtu raspravljalo o ovome, možda u temi o prodaji Limunda za $500,000 ili nekoj sličnoj, potraži... U svakom slučaju, ne možeš porediti biznis sa nekretninama (rizici su drastično različiti), ali ni mnoge druge vrste biznisa sa sajtom (iz istog razloga). Za 5 godina stan će i dalje biti stan, ljudi će i dalje živeti u istim tim stanovima, njegova funkcija biće identična kao i danas; za 5 godina ko zna kakavi će biti dejting servisi na web-u (pa i sam web), šta će se novo pojaviti, da li će uopšte više postojati takva vrsta servisa i u tom obliku... Jednostavno, praksa je pokazala da je sve preko dve godine preveliki rizik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
ja znam pricu za prodaju da mesecna zarada *12(meseci) i da tu sumu placaju .. znaci ako zaradis mesecno 100$ * 12 = ~12000$
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|