|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
17. 07. 2006. | #11 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
izvuciseizsranja je odlicno ime za funkciju, vrlo jasno govori o cemu se radi
uzgred sto se tice last.fm, yeahbaby im ne zameram toliko (da je napisao yes, true, ili 1 ne bi bilo nista mnogo jasnije), ali to sto promenu stanja (snimanje) salju GET-om je vec za kritiku...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 17. 07. 2006. u 03:51. |
17. 07. 2006. | #12 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Nije loše podsetiti se s vremena na vreme:
How To Write Unmaintainable Code Takođe i na http://mindprod.com/jgloss/unmain.html, na kraju krajeva http://www.google.com/search?q=unmaintainable+code Poslednja izmena od jablan : 17. 07. 2006. u 11:25. |
21. 07. 2006. | #14 |
majstor
Wrote a book
|
[quote=Ilija Studen]
PHP kôd:
|
21. 07. 2006. | #15 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Kod je iz glave i nedostaje zagrada. Većina ljudi je na prvi pogled skontala o čemu se radi, možda čak odmah i videla grešku.
Misliš da sam ovo stvarno probao pre nego što sam postovao?
06. 08. 2006. | #16 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 3
4 "Hvala" u 1 poruci
|
Heh, ortak s kojim sam radio na jedom projektu je glavnu funkciju (na svom prethodnom projektu) nazvao doFoo() , u odsustvu ideja.
Takođe poznata mi je priča sa likom koji je radio na matfu, pa su mu uvalili da (2 nedelje pred vojsku) napiše neku bazu u Delphiju... Naravno, on u tom momentu nije znao Delphi, pa ga je u okviru tog vremena nedelje naučio, a nije teško pretpostaviti koliko je bio željan da 2 nedelje pred vojsku piše program u programskom jeziku koji ne zna, i to za džaba. Nije ga dovršio, pa su njegovi naslednici zatekli situaciju u kojoj je svaka moguća funkcija i promenljiva neka psovka ili obscenost... Mada meni je najjača promenljiva "hrpu", koja je mnoge zbunila... Ali radilo se samo o onomatopeji sočne šlajmare (hrrrrr... PU!). Još jedna pričica, pre x godina je Pexim (u kom je radilo pola matf-a) radio program za neku banku (valjda), i prilikom prezentacije pred direktorima firme, iskočila je greška "jebeni nalog neće da se kontira". Ja se inače trudim da promenljive nazivam tako da se svako, pa i ja, može snaći u tom kodu, kao i komentare (mada njihova količina zavisi od cajtnota)... Kao da će svaki segment koda poslodavac da pregleda... To je pouka iz iskustva kad sam jednom poslovno pismo započeo sa "Slušaj, sisoje..." (naravno, problem je što sam se zajebavao, pa zaboravio da obrišem zajebanciju i poslao mail). A jednom je i čovek video templejt sa raznim "fekalnim" tekstovima (pošto taj templejt nisam ni hteo da pokazujem, ali je čovek insistirao)... Mada u ovom drugom slučaju posao sam ipak dobio jer je i poslodavac bio zajebant |
06. 08. 2006. | #17 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Mene je sramota da kazem, ali cu reci....
Pre neki dan mi se javi jedan klijent i kao "On page xxx you have some strange text before the image". Ja pogledam a ono pise "bulja" A posto me mrzi da proturam neke debuggere, ja obicno stavim u nekom redu echo __LINE__; a jako cesto echo "bulja", echo "sisa", echo "dupe"... I obicno kada zavrsim nesto radim multi-search: find "sisa"
06. 08. 2006. | #18 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 3
4 "Hvala" u 1 poruci
|
srećom, pa sam naučio da trapovanje errora, a potom i uklanjane istog, koristim standardizovan text. Standardizacija bug trappinga je eliminisala potrebu za nesuvislim search-replaceovima za nepopularnim rečima (kojih sam i ja nekad imao ihahaj, ali sad imam samo bugove).
najjači test je bio test neke funkcije koja ni pod razno nije htela da se pokrene function pushi($*****, $php) {...} Anyhoo - bluesmane-care, mada je bolji filing kad uvališ nekom našem ko razume, takve bug trapove :-))) Jedno vreme sam razmišljao da otvorim školu zdrave poslovne komunikacije ("slušaj, sisoje...", "jegi govna, da li si ti normalan", "jes bolega ***** da ću to da uradim"...) And I acutally said all of those to my employers!!! (moguće da mi se zato ne javljaju?) Poslednja izmena od McChoban : 06. 08. 2006. u 07:33. |
23. 11. 2006. | #19 |
Genghis Khan
Datum učlanjenja: 22.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ja ludorije pisem u komentarima - ne bas uvek, a za imena funkcija i promenljivih (posebno f-ja) znam da potrosim i 5min smisljajuci sto bolje ime, a desavalo mi se da sam davao vulgarna imena promenljivama i textovima u MessageBoxovima, ali to je bilo zato sto sam bio iznerviran jer nesto nije htelo da radi .
Čika Jova Zmaj Poslednja izmena od lopkiju : 23. 11. 2006. u 00:25. |
23. 11. 2006. | #20 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Ja nekad koristim 0xDEADC0DE kao kontrolni int
|
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko naplatiti? | Tane | Sva početnička pitanja | 4 | 01. 03. 2008. 08:11 |
Koliko naplacujete po satu? | teknoledge | e-Business | 3 | 27. 06. 2007. 01:38 |
Zaglavlje tabele kao u desktop aplikacijama | kaizen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 11 | 16. 12. 2006. 15:51 |
Koliko ovo vredi? | sirNemanjapro | Web design, Layout, User Interface | 10 | 16. 06. 2006. 23:50 |