![]() |
#11 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() milos@devprotalk.com, nice to meet you
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
profesionalac
Professional
|
![]() Sacu i ja da otvorim, nemoj da budete ko ES samo pliz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Otvoren IM protokol (zasnovan na XMLu ako se ne varam)
![]() |
![]() |
#14 | |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Kao ko ? ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Zbilja, da se bacim u off-topic, sto bi sa es-om? Srusen, oboren, unisten, dos-ovan? Ili je renoviranje u toku?
Posto je ovo pitanje od istorijskog znacaja, zahtijevam hitan odgovor. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Da ne ulazimo u rasprave, neko će verovatno reći da je hardware, neko da je software ali svi moraju da se sloze da je u pitanju ljudska greška. Ja i dalje mislim da je ES (ljudi koji ga "vode") nespreman za bilo sta ozbiljnije od obicnog foruma i zato mu se i desavaju stvari koje se desavaju "obicnim" forumima. Ljudi koji su odgovorni su se uvek "iznenadjivali" situacijom, okolnostima i svim i svačim "nepredviđenim".
Činjenica je da su većina "odgovornih" tamo likovi koji su svojom pozicijom na ES hteli da steknu "neku" reputaciju i malo ih interesuje radi kvalitet foruma. Snaći će se oni ako pukne ES, naći će neki novi forum gde će da se "uguze", ali je problem što za sobom uvek ostavljaju trag destrukcije. Ja sam nekoliko puta postavljao pitanje tamo "na osnovu čega su neki ljudi postali moderatori". Dobijao sam razne odgovore od "to mi je ortak", preko "ne razume se u to, ali je dobar dečko", pa sve do "njegov ćale je dao pare za dodatnu memoriju na ES serveru". Kakvi su odgovori, dobro je ES i do sada izdržao... Kad god se povela bilo kakva rasprava u vezi pravca daljeg razvoja ES, svi koji su mislili da treba da se ide "korak dalje" su optuživani za narušavanje "ustrojstva" (?!?) a ja sam čak jednom bio optužen kako od ES želim da napravim www.romance-cafe.com (?!?). Neki ljudi koji ga vode su arogantni, asocijalni, ignorantni, tvrdoglavi i "raison d'etre" im je demonstracija sile i "moći", a vole svaki put i da potkače korisnika cinizmom, pa čak i prvorazrednim bezobrazlukom zbog kakvog bi recimo na ulici popili pesnicu u čontaru. I ja smatram da je sr-cyber-istorijskog značaja, zato sam i napisao ovo.
![]() |
#17 |
expert
Master
|
![]() 100% se slazem sa bluesman-om. Inace ako nekoga zanima zvanicno saopstenje tj informacija koju ja imam je da je crkao RAM.
p.s. stellanova@devprotalk.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ne bih da ulazim u priču oko samog ES-a, mada se ne slažem sa bluesmanom, posebno oko tog momenta odgovornosti, koji se povećava sa brojem korisnika. Ono što je važno, a vezano i za ovaj topic, jeste da Srbija mora da dobije kvalitetan Jabber server koji nije ES, i koji, zapravo, nije vezan ni za jedan pojedinačni community. Nakon ovog neoprostivog downtime-a elitesecurity.org servera, postalo je meni, a i drugima, jasno koliko svaki dan koristimo i računamo na Jabber, i otvorilo mi je oči za činjenicu da taj neki jabber.org.yu mora da bude ništa drugo nego IM server (bez foruma, blogova, i sličnih stvari), i da akcenat mora biti na kvalitetu usluge i uptime-u. Za ovo nam je potrebna pomoć, idealno od nekog provajdera koji bi obezbedio hosting/housing i minimalno održavanje u slučaju nekog kvara (ako možete i želite da pomognete oko ovoga, javite se!). Pored ovoga, i dalje smatram da svaki veći community kod nas (benchmark, linux i free sw zajednice) treba da ima svoj IM server, da bi se povećala redundancija i dostupnost samog servisa.
Da podsetim još jednom, operativni javni Jabber serveri u Srbiji su default.co.yu i devprotalk.com, a listu javnih servera u svetu imate ovde . |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Mislim da previše pričamo o ES, ovih dana je otvoreno par tema o tome + neke su otišle u offtopic. Ja neću više govoriti o tome, dovoljno sam rekao, mislim otvoreno, iskreno i precizno tako da ne može biti zabune oko toga šta mislim.
Da se vratimo na jabber. Ja mogu da vam ponudim hosting i to neka bude moja donacija: Džabe hosting, a vi otvorite domen, napraviću vam account, radnom će imati shell access pa postavite šta je potrebno (mada mislim da je na ovom serveru već sve postavljeno). Random neka bude jabbermaster ![]()
![]() |
#20 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() lep predlog
![]()
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DevProTalk Twitter | bluesman | Web aplikacije, web servisi i software | 13 | 31. 10. 2009. 10:40 |
DevProTalk T-shirts | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 27 | 18. 03. 2008. 00:11 |
DevProTalk majice | nixa | Opušteno | 214 | 12. 10. 2007. 16:04 |
Logo za DevProTalk | nixa | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 147 | 25. 11. 2006. 15:33 |