![]() |
#11 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Mali oglasi?
Pa to isto kao da Milan Tarot da oglas u Ekonomistu da trazi saradnike citace karata? Mislim, ko to ozbiljan a u IT bransi trazi posao u malim oglasima do 160 karaktera? Na stranu to, tek sada sam video, da si iz Banjaluke. Na tvom mestu, u manjoj sredini, ne bih se uopste cimao sa referencama i iskustvom, nego karakterom, pa bih ga obucio jedno mesec dana i onda da pocne da radi. U manjoj sredini je i manji rizik da te posle prevari i ode kod drugog. Nije mali, ali je sigurno manji nego u Beogradu, recimo.
2 članova zahvaljuje oksite za poruku: |
![]() |
#12 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Drugari što rekao Blues mašite poentu...
Prva dva radnika koja smo primili su došli sa 0 (NULA) znanja. Kroz par mjesecu su pohvatali sve što se od njih tražilo jer su imali volju. Sada je situacija takva da nemam vremena za obuku i tražim nekoga ko zna barem osnove mreža. Od ljudi koji su se javili pola ih nije došlo preko oglasa nego preko preporuke prijatelja ili poznanika koji znaju da tražimo radnika. Poslao sam mail svim ljudima u IT-ju sa kojima sarađujem (pedesetak ljudi minimalno) da jave ako imaju koga raspoloženog za posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() ^ Kako masimo poentu? Lepo ti kazem sta da radis, ti odgovaras da si tako radio do sada i da je to dalo 2/2 uspeh. Vidis sta je super konsultant, dam ti savet i nema greske
![]() Svi kao da su nekim virusom zarazeni, cuda od blog i forum postova poslednjih nedelja. Idem sad da ponovo procitam da se pojavile neke silne sponzoruse koje preko Tw prate ETF-ovce i druge geekove radi "sexual and financial encounter".
![]() |
#14 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Ja u principu uvek krivim sebe kada se tako nesto desi, i gledam sledeci put da postavim sto bolji oglas, na infostudu ima dobra preselekcija i bodovanje. Jedino sto ne mogu da podnesem, kada me zovu posle 21h, i 15min demonstriraju kako su snalazljivi u pronalasku mog mobilnog koji nigde nije bio prikazan na oglasu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Nije... Dalo je 3/2 uspjeh jer je primljen kasnije još jedan momak koji je prvih 10 dana kao učio sve, upijao i onda odlučio da ignoriše čitavu planetu oko sebe. Stukao je 150 konektora i još ne zna krimpati kabal, na posao donese kameru i po čitav dan visi na video chat-u sa curom, napije se pa mi u 6 u jutro šalje sms da neće doći jer je bolestan itd. Ili koji je u stanju 10 dana preskakati preko vreće smeća sve dok mu neko ne kaže "E ajde prolaziš pored kontejnera, budi drug pa je ubaci u njega"
Koji mene zove i kaže "E Peri ne radi mail" i odakle sad ja moram zaključiti kako i zašto Peri ne radi mail. Ili koji sa lijeve strane vidi 15 računa a sa desne 13 uplata i ne konta kako je čovjek dužan 2 računa. Momak došao po preporuci IT čovjeka, radi sa IT-jem,... Doduše on ne čita oglase od 160 karaktera ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 18.04.2007
Hvala: 76
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Mene zanima mozes li da uporedis one koji su dosli preko preporuke i one koji su se javili na oglas? Ima li ikakve razlike?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() To ti je kao sto je za vreme Slobe propala srednja klasa, tako ti je sad sa radnom snagom... oni nesposobni (koji su uvek vecina) su spremni da rade za male pare, ali ne umeju, a oni sposobni vec zaradjuju nesto i traze vece pare... izmedju nema nikoga, vakuum...
Moj ti je predlog da umesto davanja oglasa predjes na head-hunting... izguglaj na LinkdIn-u i Twitteru mrezase, daj oglase po HW forumima, nemoj da cekas one koji traze posao, vec napadni one koji ga imaju, ali bi mozda bili spremni da ga promene ako im das dobru ponudu... Ili plati taksi tom sto nema vozacku... ![]()
![]() |
#18 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 2
2 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Pa sad...
Meni je malo cudan tvoj sta... "Zove posle 16H, znaci da je spavao do 12H, ne radi nista" ..a moze biti milion razloga "Ima samo srednju strugarsku, taj nema pojma sta ce", mislis da su svima cvetale ruze i da su mogli upisati sta su hteli? "Ovaj ima levi mail, taj nije ozbiljan".. sta ako mu taj mail 10god star i nece da ga menja jer ima dosta kontakata na tom? Ja znam par ljudi koji su zavrsili za "Svinjara" jer im se nije islo u skolu, i drze WIFI mreze i mikrotikove, servere, razvlace kablove, bave se elektronikom, leme, izmisljaju i sl sranja, sto znaci nisu nigde ucili nista vec cista praksa, i kontam da bi vi takve otpisali jer eto ne zna sta ce sa zivotom i nema taj pojma, nije taj ucio skolu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Citat:
Pričao sam sa dvojicom momaka koji su završili ETF i već 3 godine traže posao. Ni jedan od njih ne zna skoro ništa o mrežama. Posao koji sam im ponudio je njima nezanimljiv (podešavanje kućnih rutera, tehnička,..). Dakle ne rade ništa i ne radi im se taj posao iako ništa ne znaju (moja ideja je bila da ću njih lakše obučiti jer su barem imali predmet rač. mreže. Citat:
Poslednja izmena od mangia : 12. 01. 2012. u 11:07. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() @bug: to koju si srednju upisao, ako zivis u tom mestu, nema veze sa cvetanjem ruza, nego sa time kakve si ocene imao u osnovnoj... niko nije zbog teske zivotne situacije upisao srednju ugostiteljsku, nego zato sto je ili tupav ili lenj... fakultet je druga prica, ili cak ako nisi isao u srednju jer si morao da radis i to je ok, ali ako vec ides u srednju ogromna je razlika izmedju MOC-a ili GSP i recimo Drapsina i Tesle u profilu djaka...
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|