Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Nedavno je kompromitovano oko 3500 DH FTP naloga, pa sad ti pretpostavi kako su ušli...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ Hehe, da. Upravo sam pročitao: http://simonwillison.net/2007/Jun/6/dreamhost/
![]() |
#13 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
posto dreamhost dozvoljava ssh, mogu samo da kazem korisnici su delom sami krivi sto ne koristite sftp ... em podrzava kompresiju podataka, em je mnoooogo sigurniji..
![]() |
![]() |
#14 |
novi član
Datum učlanjenja: 02.07.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Može li neko da mi kaže kako je najbolje zaštititi sajt od hakera....i koje su obaveze kuće koja hostuje u tom pogledu...u pitanju je domaća kuća za hosting...?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Sto se tice host kompanije, ona mora da omoguci sigurnost svih servisa koje pruza: http, ftp, ssh, ..., i aplikacija koje daje korisnicima na koriscenje tipa: webmail, control panel, statistike, ... Sve ostalo je na tebi (osim ako drugacije nije dogovoreno, mada jos nisam cuo za to).
Da bi ti kao korisnik zastitio svoj sajt prvo trebas biti siguran da si zastitio svoj kod koji si pisao, zatim da imas poslednje sigurnosne zakrpe za aplikacije koje koristis, ... takodje mozes da zatrazis od hosting kompanije da instalira (ako vec nije) neki WAF (web application firewall) kao sto je mod_security, ili da implementiras IDS (intrusion detection system) kao sto je PHPIDS. Imas na mom blogu vise detalja o ovim stvarima, i bas sada (cim nadjem vremena) planiram da pocnem seriju textova o improvizacijama WAF-ova ...
![]() |
#16 |
novi član
Datum učlanjenja: 02.07.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() hvala Ivane...što se tiče host kompanije, oni koji zaista hostuju kod njih su prezadovoljni, mada oni koji imaju host kod drugih kompanija pričaju svašta o njima...iskreno, ja sam laik, zato i tražim nečije mišljenje.... i btw, ja sam žensko
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Referenca na div koji se nalazi u iframe-u | centaur | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 10. 09. 2008. 17:33 |
[JS] HTML kod IFRAME-a | Nemanja Avramović | Sva početnička pitanja | 6 | 14. 03. 2008. 19:50 |
Iframe i JS | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 5 | 19. 12. 2006. 21:45 |
cross-domain scripting i iframe | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 0 | 06. 05. 2006. 00:12 |
javascript, iframe i Opera | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 28. 04. 2006. 13:21 |