e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Mislim da nema razloga za to, a cini mi se da je covek bio ironican za "maglu" povodom nekih prica na forumu.
#13 | ||
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.06.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ne bih da trolujem ali ne znam sta je tu toliko super. Ne osporavam bas sve, ima dobrih tekstova ali to uopste nije iz nekog licnog iskustva vec se sve to moze procitati na desetinama engleskih blogova.
A ovaj trademark "prodavci magle" prvi put sam video u ovom tekstu na B92 blogu (mislim da je autor clan DPT-a) gde sam kao glavnog junaka nedoljivo prepoznao autora biznis bloga. Citat:
Citat:
![]() Neka mi autor da neke reference i reci cu da sam se salio. Kompaniju njegovog poznanika kojom se predstavlja ne racunam kao njegovu, kao ni neki projekat koji nikada nije ugledao svetlost dana, neko mu je to vec rekao na blogu u komentarima. Ljudi koji stvarno rade, oni rade za novac i nude konsultacije za novac, imaju reference iza sebe i zive od toga tako sto ih preporucuju ljudi. Ljudi koji prodaju maglu, pisu na blogovima tekstove slicne onima sa engleskog jezika, predstavljaju se za sveznalice i edukuju druge o necemu sto nikada nisu radili. Zasto bi on nekome besplatno delio savete, zasto to ne primeni u praksi. Ja takvog coveka nikada ne bih angazovao, izgleda da klijenti to i znaju cim mora na blogu da daje konsultacije besplatno. Koji startup je autor pokrenuo? ![]() Za koje klijente je radio? Molba: zamolio bih Bijelica da mi ne kaze da reference trazim preko emaila, vec da mi kaze javno. Ne znam zasto u komentarima na svom blogu uvek kaze imate dole email pa se javite. Neka kaze javno, valjda mu je to u intresu, sta toliko krije? Sve neki nabedjeni konsultanti na nasem webu a nigde kvalitetnog projekta ![]() ps. konsalting nije maga uopste i nigde to nisam rekao ![]() |
||
![]() |
![]() |
#14 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
![]() |
![]() Meni se uvek dopadao termin "rezalting (rezulting - možda)" ili ti "Ti mi nesto kažeš, napišeš, itd - ja te poslušam (uradim, platim da se uradi, ..) - pa merim rezultat i akonto toga te platim". Tj. angažujem te da me konsultuješ akonto očekivanih rezultata.
Legenda kaže da je ovaj termin skovao Žika Pakom (Vladimir Živaljević, partner u Pakom group - pozicija koju je zavredio rezultatima). Obrazlažući nekim Slovencima cifru koju im je zacepio rekao je: "Gospodo ja vama ne prodajem konsultacije nego rezultat koji ćete akonto njih postići" Kad smo već kod rezaltinga ovde se razvila veoma zanimljiva diskusija o kriterijumu za ocenu kvaliteta korporativnog veb sajta a meni se veoma dopado Bizijev kriterijum, citat: "... koliko web sajt ima uticaj za poslovanje date kompanije". Miloje |
![]() |
![]() |
#15 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Znaci ipak sam pogresio, ti nisi bio ironican nego ozbiljan. Ja mogu da se slozim da ima puno ljudi koji pricaju o svemu a jako malo znaju, ali si nasao pogresnog coveka da se istreses. A ako vec trazis od nekoga reference, postavlja se pitanje: a ko si onda ti da dajes sebi za pravo da analiziras nekoga ili nesto, recimo situaciju na trzistu ili sveobuhvatnu situaciju na netu. Upadas u sopstvenu zasedu.
Ne vidim razloga zasto bi nekoga prozivao, kvalitet uvek ispliva, ako si u pravu - covek se nece 'leba najesti od tog posla, a ako gresis - nece biti dovoljno foruma na kojima ces morati da se izvinjavas. Osim toga, sta te briga ko sta pise i gde pise? Ako ti se pise - pisi, ako ti se cita - citaj, ako ti se komentarise - komentarisi, ako ti se gleda TV - gledaj... ne znam zasto ti toliko smeta bas ovaj "slucaj". Osim toga, analiza ti je bila vrlo povrsna, da bi stvari funkcionisale nije dovoljan samo jedan faktor, mora mnogo stvari da se poklopi, da su u pitanju samo licne zelje, znanje i energija - nikome ne bi trebali investitori ni kompletna prica oko startup-a (mrzim tu rec).
#16 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.06.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Nije ovaj slucaj nista posebno, sta vise, domaci net ima nekoliko takvih koji pisu o necemu (ne samo o startupima
![]() Samo je to u pitanju, a ovaj slucaj mi dosao nekako spontano prvog dana na forumu ![]() Zaista mi je zao ako cu vas u narednom periodu podsecati na ovaj los izliv emocija, sigurno sam nervozan zbog treme ![]()
#17 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() @Miloje: U pravu si, legenda kaze da termin resulting potice od Zike Pakoma
![]() Da, sto se tice korporativnog sajta to sam mislio i pored toga sto sajtovi poput Donesi.com nisu pravi korporativni web sajtovi (barem ne po prethodno prihvacenim kriterijumima). Jedan od komentatora je poceo da osporava moj izbor sto sam ubacio Donesi.com (cak se insinuira na nekim povezanostima i slicno) ali i na tom sajtu je vrlo dobro uradjen korporativni deo (ako se malo skroluje dole i pogleda da je ubacen Blog pa sekcija Veze i slicno). Ja smatram da je Donesi.com kompanijski jer je smatram da je Donesi.com Internet kompanija a ovo je njihov izlog. Uvek se nadje neko koji pomisli da kada kazem "dobar" da mislim na dizajn. Naravno, da ne mislim na dizajn. Ako neki sajt nije Web 2.0 compliant i CSS-friendly ne znaci da nije dobar.
Flirtic.rs - social dating baziran na testovima i anketama | Karike.com - upoznaj nove osobe Poslednja izmena od Dejan Bizinger : 29. 06. 2007. u 16:17. |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Za neke stvari se reference ne objavljuju javno... za neke cak ni u ponudi...
|
![]() |
![]() |
#20 | |
omladinac
Certified
|
![]() Citat:
inače autor je poznat po tome što puno piše na svom mnogočitanom blogu i malo radi u stvarnom životu god damnit gde je irony emoticon kada ti treba ![]() |
|
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
ajaxian RSS feed hacked | ivanhoe | Opušteno | 3 | 06. 11. 2007. 01:26 |
Vas stav prema hacked domenima | Dzordz | Opušteno | 5 | 02. 07. 2006. 12:17 |