Poslovne ponude i zapošljavanje Potraznja ili ponuda IT poslova. Svaka nova tema zahteva odobrenje administratora. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() Prosle nedelje sam nasao na ovom forumu temu o tome u arhivi, ne mogu sad da je nadjem.
Uglavnom, moraju da se placaju i doprinosi za penziono i druge dazbine, pitao sam i knjigovodju i ona mi je to potvrdila. Zato i jeste savet da se registruje firma jer onda platis dazbine na minimalac a ostalo dignes kao dobit i platis ukupno 19% (10 porez na dobiti i 10 % od ostatka porez na dohodak gradjana) ili alternativno budes pausalac pa platis samo onoliko koliko ti drzava odredi po nekoj svojoj klasifikaciji. Zadovoljan? Poslednja izmena od Markok : 07. 05. 2009. u 21:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 07.02.2006
Hvala: 32
44 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() porez je 20% kao što sam i rekao. penziono i socijalno mi je čudno da zavisi od iznosa, ali ok. meni knjigovođa ništa ne reče za to kada sam se ja raspitivao za opcije.
nebitno. u ovom konkretno slučaju agencija je najisplatljivija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() Samo da dopunim, mozda nisam jasno napisao, moguce je raditi i kao fizicko lice, bez firme, to je ono sto sam prvo pisao i tada se po propisima trebaju platiti doprinosi za pio i sta vec i to na ceo iznos.
Kad radis kao firma onda mozes da zastitis deo prihoda od doprinosa i platis samo porez, to je razlika, ili da budes pausalni obveznik. Doprinosi naravno zavise od iznosa, koliko li je vec 22% za pio, 1,5% za osiguranje od nezaposelnosti, itd, da ne trazim sad. Poslednja izmena od Markok : 07. 05. 2009. u 22:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ Mislim da ste obojica u pravu, samo ne razumete ko o čemu priča pa ispada da se ne slažete.
![]() Elem, ja mislim da je o agencijama/paušalcima/preduzećima/radu na crno na ovom forumu već sve rečeno, samo treba pronaći. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 31.01.2006
Hvala: 2
7 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.01.2008
Hvala: 14
29 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 26.12.2007
4 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() pa svi imaju neki ekvivalent SSN i tesko da ces moci koristiti u srbiji recimo italianski codice fiscale ili u US britanski NI. prosto odgovori sa not applicable.
oko pravno-finansijskog aspekta..... otvoris fino firmu van srbije (UK, panama, hong kong, pa i sama US) i fakturises kao firma firmi. ako ti treba, imam izuzetnog knjigovodju koji je vest u takvim varijantama. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Nadam se (zbog tebe) da ovo ne čita niko iz poreske uprave
![]()
![]() |
#19 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 26.12.2007
4 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() da si ti meni ziv i zdrav, ne zivim u srbiji vec dugo... sem sto povremeno dodjem a poslednjih godina sve redje i posete su sve krace.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Fakturа inostranoj firmi | kaizen | Sva početnička pitanja | 5 | 13. 11. 2008. 21:10 |
online PR aktivnosti firmi - za Respect! | Miloje Sekulic | Marketing i SEO | 1 | 18. 07. 2008. 14:35 |
sajtovi firmi i hakovanje | ivanhoe | Opušteno | 5 | 30. 05. 2008. 03:40 |
Italijanskoj firmi potrebni programeri | Dadoaprile | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 07. 12. 2006. 21:28 |