|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Izvinjavam se ali ja ga stvarno nisam tako shvatio, možda zato što nisam očekivao da neko to radi. Izvinjavam se sa šlagom i jagodom. My bad
![]()
![]() |
#12 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 16.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() I ja kasnije ukapirah sta znaci "u letu".
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 27
8 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Ok, shvatio sam da je bolje cuvati, vise slika nego raditi ovo in "fly".
Cudi me da se niste sreli stim izrazom kod ovih scripti ili sam ja nesto umislio? Preuzeo strucnjak (ja) ovu scriptu od jednog drugog strucnjaka koji ju je koristio za sajtove, kad ono nije bilo Ok ovo raditi. Kazu da je cak kaznjivo ![]() Ipak hvala svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() U mom "komšiluku" izraz "resize on the fly" znači da radiš resize odmah posle upload i čuvaš takvu smanjenu sliku na hdd, a ne da radiš resize svaki put kada prikažeš sliku. Manje je zlo čak i da radiš resize u HTML-u preko width i height atributa za img tag.
A tog stručnjaka pozdravi i kaži mu da proba da uradi to na nekom live sajtu koji je vidljiviji od localhost i ima bar 100 poseta dnevno, pa neka nam onda ispiča tužnu priču kako mu je hosting provajder dao crveni karton ![]() "Ipak, hvala svima" mi zvuči kao da si nezadovoljan savetima... ono kao ... hvala na trudu, ali mnogo s...te?
![]() |
#15 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 02.05.2009
Hvala: 27
8 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Zahvalnost je zaista bila od srca, mislim iskrena. E sad ova rec "Ipak", moram da priznam da je ugrozila smisao iskrenosti, al evo povlacim tu rec. Saveti su zaista bili korisni.
Sto se tice ovog programera, prenecu mu pozdrave. Normalno svako uci dok je ziv, pa ce tako i on. Nazvao sam ga "profesionalac" jer poznaje mnogo vise PHP od mene, ali je i on daleko od nekog savrsenstva. JOs jednom hvala! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() ok, NHF, samo sam hteo da proverim pošto smo imali slučajeva da se ljudi polome da pomognu nekome a onda ih dotični nazove raznim imenima.
![]() |
#17 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Je l ima neko neki link za dobru skriptu za smanjivanje slika u letu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Definiši "u letu" (necete me ponovo navuci)
![]()
![]() |
#19 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Pa da pri prvom prikazu fotke, uradi smanjivanje i da je cuva.
Naime, imam slike u vestima koje su 250px uglavnom, ali ne sve, a hteo bih na naslovnoj stranici sajta, da budu 100px sirine. Znaci jednom uradi resize i onda je cuva Prvo pita da li file exist, pa ako ga nema, kreira thumb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 16.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Takvo resenje bi ti verovatno poprilicno usporilo sajt, u zavisnosti od posecenosti, jer svaka takva provera uzima "vremena".
Bolje je da programom jednom protrcis i smanjis sve slike u tu drugu velicinu. Posle samo prikazujes. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Smanjenje velicine bajtova slike | trazimcuruzabrak | Sva početnička pitanja | 43 | 07. 09. 2010. 03:24 |
Dal da se vatam za motiku sto kaze jablan :) | c_shark | Opušteno | 10 | 11. 06. 2009. 20:46 |
[REŠENO] Pomoc oko select mysql (valjda join na samog sebe...) | cvele | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 1 | 17. 10. 2008. 13:31 |
Ko kaze da ne bole oci od kompjutera? | Dejan Topalovic | Opušteno | 41 | 18. 11. 2007. 05:44 |
Floating div, u letu ... | Ivan | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 3 | 13. 07. 2007. 23:01 |