![]() |
#11 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Da, i ja sam to primetio. Mnogi sajtovi koji ne koriste dobre SEO tehnike su odlicno rangirani. Ne sitepointu, valja zameriti Google-u. kada je banovan (nakratko) bmw.de Google je zaduzio ljude da traze spam sajtove (i zakacili su bmw.de a ne geocities.com/Mike1981, naravno) umesto da salju IE user-agent.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() SEO i Internet marketing su dve razlicite stvari.
Proizvod koji ima odlicnu marketinsku kampanju i koji se odlicno prodaje ne znaci da je kvalitetniji od proizvoda koji nema toliko izrazenu kampanju. Nadam se da ste izvukli analogiju. Sto se tice SEO-a, mislim da je potpuno beznacajno pricati o tome i donositi neke zakljucke sta je nonsense a sta nije. Nesto sto prolazi kod jedne prezentacije ne znaci da ce i kod druge raditi posao. Sve su to relativne stvari. Postoje smernice koje govore sta treba raditi a sta ne ali niko sa sigurnoscu ne moze tvrditi da nesto 100% provereno radi a nesto ne. Upravo iz razloga sto ako na jednom sajtu radi ne znaci da ce raditi i na drugom. Poslednja izmena od jasmanac : 24. 03. 2006. u 15:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Kako i sam znas da bi to bolje napisao od stymiee sa sitepointa, nemoj da ga branis, sasvim je drugaciji taj clanak za tebe, a sasvim drugaciji za pocetnika. Iskreno. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 24. 03. 2006. u 16:00. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() 1. Ne znamo sa sigurnoscu da li PR stranice utice na njen SERP 2. Ne znamo u kojoj meri utice (ako utice) 3. Znamo empirijski da kvalitet back-linkova utice na rangiranje stranice Dakle, ako kvalitet linkova utice na strane, a pod tim se obicno podrazumevaju well-established sajtovi (koji po pravilu imaju visok PR), sta nam to govori? Vidis, to je sve o cemu ja pricam... Dakle, da odgovorim na tvoje pitanje: Citat:
Ja kazem "Sam PR je nedovoljan da obezbedi dobar SERP, ali s obzirom da je PR posledica link building kampanje koja provereno utice na SERP, vrlo verovatno da je jedan od faktora u jednacini", sto je izjava data na osnovu gore navedenih premisa, i ja apsolutno ne moram da stojim iza nje u meri u kojoj ti moras prosto iz razloga sto nisam decidirano izjavio ni NE ni DA. Nadam se da je sad jasnije... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() U vezi sa onim sto je Dragan pomenuo, da sva ova pravila ponekad, bar naizgled nemaju efekta, imao sam nedavno jedno takvo iskustvo...
sredjivao sam sajt jednoj turistickoj agenciji, i sve lepo izbalansirao, stavio odabrane fraze u title bas kako se preporucuje i dosao do 3-ceg mesta na google. Odlucim da vidim sta to konkurencija zna bolje od mene, i provalim da ladno oba sajta koja su ispred u rezultatima imaju 100% identican title koji se sastoji od malog miliona kljucnih reci ponovljenih vise puta, znaci ono najgore moguce...i to oba sajta imaju identican text, ocigledno su ga maznuli jedni od drugih... i nista, uzmem pa im maznem i ja naslov ![]() a apsolutno svaki tutorijal ce da kaze da se nikako ne pretrpava naslov kljucnim recima jer ce to imati negativan uticaj.... ocigledno nije tako jednostavno, ali kako zasto, nemam pojma...
![]() |
#17 |
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Totalno trulex i poražavajuće i jednostavno loše... Neko stuffuje i ima vajde od toga, a ti po PS-u, i dojiš brate...
Mora to sve na mufte izgleda. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() @dragan, ivanhoe
To samo sam pretrazivac moze da sredi. Javascript redirect - ban Keyword stuffing - ban User agent cloaking (promeni se user agent ponekad) - ban. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
novi član
Datum učlanjenja: 04.02.2006
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() http://www.nigritudeultramarines.com
Sta reci? Lik koji je koristio legalne tehnike tek je 24. Pogledajte ostale... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() obicno se trudim da se iskljucim iz tema gde se ljudi trude da budu pametni... ali wtf?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potreban flash dizajner za izradu website intro-a | bokacbl | Poslovne ponude i zapošljavanje | 2 | 20. 10. 2010. 09:07 |
Website editor | rakche | Sva početnička pitanja | 1 | 24. 11. 2009. 22:10 |
Website-ovi na ti | mLAN | Opušteno | 17 | 23. 10. 2009. 19:36 |