e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sad kad bih jos znao da li mogu direktno da se podizu devize sa te kartice (npr. kad si u inostranstvu) to bi bilo sjajno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 30.12.2005
Hvala: 5
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Pretpostavljam da se ne vezuje za tekuci devizni vec za poseban devizni (namenski) racun na koji mogu da prebacujem sredstva po potrebi sa tekuceg deviznog racuna?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Šta me najviše nervira kod Inteze?! Dranje prilikom realizacije ino čekova po osnovu troškova "korespodentske banke" kada se ček realizuje na pravno lice/preduzetnika. Dakle ako će ti ino prilivi da ti budu neki AdSense ili affiliate čekovi, traži drugu banku. @dinke Visa Business Electron ko i svaka druga, ako radi na netu, sigurno će raditi i na POS terminalu ili bankomatu negde u inostranstvu. Samo dobro proveri pre nego kreneš na put da li je sve vezano OK. Mislim da je i Moreno imao isti problem kao i ja, barem po onom što smo twitovali. Otvore ti namenski račun za VISA electron karticu a zaborave da ga vežu za karticu. ![]() Poslednja izmena od mileusna : 25. 03. 2010. u 19:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Mene u Intesi nervira što nema kompletnog izveštaja za wire transakciju. Znači od kad klijent plati pa do rasporeda na mom deviznom računu, koja banka je uzela koliko i po kom osnovu. Ona ino provizija koju oni navode nema veze sa životom. Oni otprilike to obrađuju po sistemu "stiglo vam je toliko, pa vi sad vidite kako i zašto".
Ne znam da li je tako u svim bankama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
član
Certified
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
član
Certified
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Poslovanje sa resellerom softvera: 1. Da li je generalni ugovor na engleskom jeziku sa resellerom dovoljan osnov za izradu mesecnih faktura koje bi pratile doznake? Reseller jednom mesecno vrsi uplatu na racun firme. 2. Po svemu sto sam do sada uspeo da iskopam PDV se ne naplacuje u ovom slucaju (pruzanje usluga pravnom licu sa sedistem u inostranstvu). Poslovanje sa krajnim kupcem (pravno lice - inostranstvo) 3. Da li je dovoljna faktura (takodje bez pdv-a) za ucinjene usluge (softver) ili mora da postoji i neka vrsta ugovora za svaki priliv? Poslovanje sa krajnim kupcem (fizicko lice - inostranstvo) 4. Da li je neko ko je organizovan kao doo imao ovakav slucaj? Za sve one koji razmisljaju o zapocinjanju poslovanja vrlo korisne informacije mozete naci na adresi: http://www.mena.rs/kakopoceti/sadrzaj.html |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 28.02.2010
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Za placanje preko neta ti je najpametnije da uzmes Visa Internet karticu ( pricam o Intezi), ili Visa Virtuon ( Raiff), mada je bolje Internet posto nema depozita i nikakvih troskova... Probao na masi mesta, i nigde nije odbijena.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
član
Certified
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Nije u pitanju fizicko lice, vec firma (doo).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 28.02.2010
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Aha, nisam primetio, izvinjavam se.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Preporuka za MFP | rex | Hardware | 16 | 10. 12. 2010. 21:30 |
Preporuka za VPS? | vidak | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 27 | 09. 11. 2010. 23:31 |
Preporuka za ASP.NET VPS | Marko Medojevic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 0 | 07. 10. 2010. 18:01 |
Preporuka za monitor | nixa | Hardware | 105 | 23. 01. 2009. 21:52 |
Preporuka za banku koja ce vas tretirati kako treba | dinke | e-Business | 45 | 25. 10. 2008. 08:34 |