|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Poslednja izmena od mileusna : 15. 09. 2012. u 13:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Pa što ne reče da si preduzetnik paušalac. U tom slučaju ne plaćaš nikakav dodatni porez na devizne prilive, ali naravno prilivi moraju da dolaze na devizni račun firme. Imaš par obaveza kod svakog priliva:
- moraš da napraviš fakturu i da je zavedeš u kontrolniku. Makar tu fakturu i ne slao stranom partneru. - banci moraš da napišeš po kom osnovu ti je priliv, tj. broj ugovora iz kontrolnika i šifru osnova. Kod Raifa ovo možeš da popuniš za minut iz ebankinga, verovatno i kod drugih - moraš da prijaviš priliv deviznom inspektoratu. Ovo može i elektronskim putem. Koliko sam video devizni inspektorat je jedna od institucija koje se ukidaju Ako ovo radiš miran si sve dok ne pređeš granicu za izlazak iz paušala. Međutim, ako primaš devizne uplate na lični račun, i dalje moraš da prijavljuješ i plaćaš odvojene poreze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.07.2008
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Verujem, ali pausalac sam postao neposredno nakon sto sam poceo da radim za te strance, a koliko god to cudno zvucalo, njima vise odgovara da placaju nezavisnom pojedincu nego firmi. al videcu da to promenim ako mogu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.07.2008
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() ne ide preko preduzetja
![]() al sam mislio, ako vec placam drzavi porez i doprinose na moje ime... hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() uf, ako si vec pausalac onda sve radi preko firme, ionako placas porez... ovako ti je najgore moguce, rizikujes prekrsaj jer si zbog radnje mnogo vise "vidljiv" Poreskoj nego obicno fizicko lice, a bas nista ne dobijas...
![]() |
#6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Formalno pravno gledano, preduzetnik je fizičko lice koje obavlja neku delatnost i tvoje ime i prezime je sastavni deo punog naziva preduzetničke radnje, tako da to i jeste uplata pojedincu na neki način.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|