e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Slazem se Anakinom, wordpress mozes da prilagodjavas kako hoces, imas veliki broj ljudi koji se razumeju u isti.
Po meni je problem vise ono "wordpress svi imaju, ja bih da kupim nesto original " . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 08.10.2012
Hvala: 10
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Po meni je wordpress najbolja platforma za SEO, po sistemu plug and play...ne treba sad biti preterano pametan i izmišljati novu toplu vodu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Ono sto mene brine jeste sto mi se cini da nekako sporije radi ili to najvise zavisi od servera?
U svakom slucaju Anakin14 je upravu sto se tice toga da cak i veliki svetski mediji koriste WP |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 08.10.2012
Hvala: 10
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
profesionalac
Professional
32 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Sa Amazonovim servisima i CDN modulom mora da radi brzo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 23.02.2012
Hvala: 0
1.169 "Hvala" u 15 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() "Do you think you can manage a website with 100 000 visits a day using an off-the-shelf CMS such as Joomla, Drupal, Wordpress or a similar product? Well, how about 1 000 000 visits daily?
The truth is such a system will not work smoothly unless the code is specifically written to handle such loads. What is more – most systems become real resource hogs under high strain. We have created a framework that is specifically optimized to work under loads, generating millions of database requests per second. Pintastic.com is hardly the best script ever. Put simply – it is the only one that is actually on the market, while everyone else is still looking for a solution. We believe that our script will work like Pinterest.com (and probably better). You can test our claim by trying out the working demo. It has been pre-loaded with 40 000 000 (demo) pins, and 4 000 000 (demo) user accounts. Our goal is to simulate a large amount of data and to prove that the script is able to handle large amount of requests and database entries." Na ovu pricu samo idiot moze da padne koji se stvarno ne razume u bilo šta vezano za web. Ovi pintastic su klasican gerila marketing fazon i cekaju da se neko upeca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 23.02.2012
Hvala: 0
1.169 "Hvala" u 15 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() upravo, vec sam pomenuo, sve zavisi od snage servera, pa tek sve ostalo moze minimalno unaprediti performanse u odnosu koliko se moze unaprediti jacom server masinom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Professional
32 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Znaci da je ovaj pintastic cisti marketing projekat i ne vredi 1200$ ?
Hvala na odgovorima jer sam hteo da mi komenatr koju je Anakin14 napisao potvrde vise developera. @Peco, vidim da ste Vi jedan od najiskusniji na forumu. Sta Vi mislite o ovome? Poslednja izmena od mslavko : 01. 12. 2012. u 19:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Mozda ja ne znam sve tvoje mogucnosti, ali prije nego dodjes do 100K+ posijeta dnevno, saznaces mnogo drugih stvari.
Mozda ovaj software izdrzava saobracaj od 1M+ posjetioca dnevno ali tesko da jedan server ma koliko on jak bio to moze prezivjeti. Znaci sajt mozes skalirati vertikalno do odredjenog nivoa a onda moras poceti horizontalno, dodavajuci nove servere. E onda tu ide i load balancer, djeljenje zahtjeva, sesija, DB-a i tako dalje i tako dalje. Kad dodjes do 1M+ posjeta dnevno, imaces resurse (ljude i novac) koji ce taj problem rijesiti. Hocu reci - gledaj stvar sa poslovne strane, gledaj da nadjes poslovni model koje ce privuci ljude i koji ce da raste. Ovo su tehnicki problemi koji se mogu rijesiti ako imas $$$. A opet ako ti je poslovni model dobar, biznis raste i siri se i u jednom momentu shvatis da je aktuelna software-ska platoforma na kojem ti je sajt baziran ogranicenje, promjenices i naces bolje rjesenje. Twitter je to uradio a sigurno i mnogi mnogi drugi.
Poslednja izmena od misk0 : 01. 12. 2012. u 20:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
profesionalac
Professional
32 "Hvala" u 9 poruka
![]() |
![]() Citat: