![]() |
#21 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() @bNasty: Odlican
![]() "Cost per influence" prilicno dobro oslikava o cemu pricamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
![]() |
![]() "Cost per results" bi bio jos bolji.
![]() Nikad necu da zaboravim susret sa jednim oglasivacem e magazina i lekciju koju mi je Dejan Nikolic (prvi urednik) posle toga dao. Prilikom susreta lik mi je rekao da je po objavljenoj reklami imao pet poziva i dve prodaje. Naravno da mi je bilo zesce neprijatno. ![]() Posto sam se pozalio Dekiju on je razvukao lice u osmeh i rekao: "Svaka od te dve prodaje isplatila im je reklamiranje visestruko" Epilog. Ta firma se kontinuirano reklamirala i narednih nekoliko godina. ![]() Off Topic: Za ljubav, rat i oglasavanje potrebne su dve strane. U stvari tri. Oni koji bi da se kod njih neko oglasi, oni koji bi da se oglase (i da imaju koristi od toga) i na kraju ali ne i najmanje bitno oni koji imaju znanja da onim drugim kazu kod kojih iz prve grupe, zasto i pod kojim uslovima treba da se oglase. U realnom svetu se zovu media planeri. Njih fali na nasem internetu, pored ostalog zato nam online oglasavanje kilavo ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
![]() |
![]() Svakako da rezultati jesu najbitniji, samo rezultati ne moraju da budu samo prodaja.
Sve češće dobijam zahteve/molbe da nešto objavim baš na na svom blogu, i to od strane manje ili više velikih firmi. Zašto? Pa videli su ko sve komentariše, kako komentariše, što im je dovoljan dokaz da dosta uticajni ljudi na Webu prate taj blog... Pored toga, poslati info se pojavljuje na još nekoliko agregatora... |
![]() |
![]() |
3 članova zahvaljuje Dragan Varagić za poruku: |
![]() |
#24 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
![]() |
![]() Dragan je svojim odgovorom ovu raspravu usmerio u veoma bitne vode eticnosti komercijalnog blogovanja. Da li je naime eticno/moralno/dozvoljeno objavljivati "narucene" i placene tekstove. Mislim da upravo u ovoj recenici lezi najveca dilema blogera koji bi svoj rad, vreme i talenat da unovce. To je dilema sa kojom ce morati svako sam da se izbori. Hoce li na svoje blogove stavljati ili ne banere pitanje je od drugorazrednog znacaja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Ovo (placati blogerima da napisu neki opis necega) je bilo vrlo aktuelna u stranoj blogosferi, posebno pre par meseci kada se pojavila kompanija po imenu PayPerPost.com Jedan od njihovih najzescih kriticara je Jason Calacanis (vrlo poznat lik, su-osnivac Weblogs, Inc, GM novog Netscape-a i sada CEO Mahalo), mozete videti sta npr. on misli o tome sa ovom Google pretragom.
Naravno da nece placeni/naruceni tekstovi zaobici ni vecinu poznatih blogera, kao sto i postoje placeni tekstovi u poznatim casopisima i novinama, ali je potrebno uraditi disclaimer da je u pitanju sponzorisani tekst (kada je bloger objavio manje vise tekst oglasivaca) ili kada je bloger prijatelj kompanije koja se promovise da bloger napise da mu je prijatelj, akcionar ili slicno.
![]() |
#26 | |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Pitanje je koji web 2.0 servis bi bio oglasavan ali je svakako da je bolji izbor izabrati adekvatno posecen sajt iz te oblasti da se postavi baner ili Google Adsense/Adwords za najbolje rezultate.
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Zaboravio sam da napisem.
@bNasty: Slazem se za TheDeck.
![]() |
#29 | |
profesionalac
Professional
|
![]() Citat:
Off Topic: Moram priznati da imam gard, prema ljudima koju skloni tako brutalnim preuveličavanjima, bez obzira da li to rade svesno ili nesvesno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Dobro de procenat je uzet cisto ilustrativno, ali stvarno mislim da uz odgovarajuci post - kritiku servisa i dobar baner na dobrom mestu procenat moze biti mnogo veci.*
Ovde smo konkretno pricali o Blogowski.eu, glupo ga je porediti sa Techcrunch, cisto zbog razlike u broju banera koji se nalaze na Techcrunch koji "razvodnjavaju" paznju citaoca... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako povećati posećenost? | OOOO1 | Web site, dizajn i multimedia | 8 | 12. 10. 2007. 09:36 |
Agregator studentskih blogova | artichoka | Marketing i SEO | 10 | 12. 11. 2006. 12:57 |
Domaći pretraživač blogova... | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 6 | 09. 09. 2006. 00:10 |