![]() |
#31 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() slazem se Ilija da je to talas koji je zgodno jahati, ali kao i sve fashionable stvari treba racunati da je to jako brzo trziste, moras da uskocis odmah, jer kroz 6 meseci ce nesto drugo biti "in", tako da nije to bas tako easy money...
![]() |
#32 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() ja sam čekao ovo izdanje da vidim šta su smislili u vezi SDK , i verovatno ću uhvatiti taj talas aplikacija ... ( makar manjih u konjukciji sa postojećim online stvarima )
Interesantan je koncept, i otvara malo drugačiju perspektivu. Recimo tebi kao developeru na N95 nema sile da dopreš lako do gps uredjaja ... što je u Iphone 2.0 native ... etc etc Malo mi je samo sumnjim njihov push protokol za aplikacije, to ćemo videti tamo u julu kako se ponaša ... Polako , ovo je samo početak
![]() |
#33 |
profesionalac
Professional
|
![]() Kako su ljudi kratkovidi, jako zabavno
![]()
![]() |
#34 |
133t
Master
|
![]() bilo bi lepo da elaboriras malo, slobodno, nece niko da se naljuti... nashi smo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Igor Marinović
Expert
|
![]() Često čujem da je iPhone igračka, a ne pravi biznis telefon. Interesuje me koje mogućnosti koristite na Blackberryjima i HTCu kojih nema na iPhoneu?
Redovno koristim mail (više accounta), icq, msn, googletalk, skype (sa voip pozivima). Browser je najzad izuzetno upotrebljiv, tastatura takodje (kada sam poslednji put merio kucao sam 180 slova u minuti, sasvim dovoljno za telefon), imam gomilu utilityja, a od zabave tu je iPod na kojem mogu da pokazujem i slideshow fotografija, redovno pratim nekoliko video podcasta, youtube, nekoliko igara koje prekraćuju vreme dok čekam u redu, a usput je izgled telefona baš onakav kakav mi se sviđa: ![]() Sve ovo je napravljeno pre pojavljivanja zvaničnih eksternih aplikacija, mogu tek da zamislim šta će tek biti uskoro ... Ne kažem da mi se sviđa Appleov pristup oko zaključavanja, kontrole, ali očito te stvari lako mogu da se zaobiđu. Pitao me prijatelj koji se bavi zaštitom bilja pa obilazi voćnjake po Vojvodini da li bih mu preporučio iPhone. Za takve primene ne bih, jer se često ide po područjima gde je signal nikakav ili vrlo slab, često se zimi treba puno kucati po telefonu, a po iPhoneu se ne može kucati u rukavicama, ali za "urbanije" primene mislim da je sasvim ok.
![]() |
#36 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() On the subject
![]() Jutrošnji Elance newsletter o iPhone: http://www.elance.com/p/node/3173?rid=1BNQI A ima i cijela 22 iPhone projekta na Elance.
![]() |
#37 | |||
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
- implementiran je apsolutno u svakom telefonu koji može da vam padne u ruke danas (milijarde *) i koji će biti proizveden u narednih X godina, - native je (za VM) i prilično brz, - uz odgovarajući user-interface korisnički doživljaj je neuporediv u odnosu na web aplikacije, - uz odgovarajući user-interface, jednako se izvršava na ekranu za razliku od web-interfejsa koji se kreira tačno za jedan model X (ovo je Ilijin point i razumljiv je ako on gadja iPhone zbog razloga koje je naveo u poruci (decision makers itd)) i pritom ništa ne garantuje da će da radi sutra na modelu Y, npr. WAP portal jedne naše velike firme, - postoji pristup naprednim mogućnostima telefona: lokalni storage, GPS, kamera, slanje poruka, file sistem, socket ... , - postoji ogroman Java dev community , - community guraju firme kao što je Nokia, Sony, Samsung, Motorola... sve one bez obzira na to da li imaju neke manje ili veće "projekte" tipa Symbian, Windows Mobile (X1), Linux ... , - čak se i Google prikačio svojom Java platformom da otkine deo kolača. Sad još samo da Sun implementira Java VM za iPhone (link) ![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Citat:
Neke stvari stvaraju probleme (sertifikacija, security domeni i gde su granice black boxa) što je težina legacyja i rasprostranjenosti standarda. Sony polako to menja u svojim poslednjim telefonima, na naše i korisničko veliko veselje. P.S. Javi se na PM za activeCollab for JavaME/WM :-) --- * pritom izbaciti sve one modele koji su a) hardverski slabi, b) softverski slupani, c) čiji se proizvodjač ne trudi da ti pomogne (sve zajedno čitaj: stari MIDP 1.0 telefoni koji se odavno koriste samo za bacanje u dalj, većina Motorola i na kraju iPhone) :-) Poslednja izmena od srdjan : 11. 06. 2008. u 13:26. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 21
70 "Hvala" u 46 poruka
![]() |
![]() Dinke, hvala ti k'o bratu - sve si lepo napisao
![]() Imam prijatelja, Alecka, od koga živ nisam kako je Apple tehnologija svemirski brod i sve je on ponovo izmislio ![]() Te IPhone, te XCode (nikako da mu objasnim da to nije na nivou ni Visual Studio 6 a kamoli Visual Studio 2008), te Snow Leopard - kao da pre Apple-ta ništa nije postojalo ![]()
![]() |
#39 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 21
70 "Hvala" u 46 poruka
![]() |
![]() Da ne zaboravim; moja gospođa je dobila Iphone za rođendan; koristila ga je dva meseca kada je krenuo da crkava ekran (priloženo).
Na svu sreću, nismo prodali njen stari SE K800i. Posle nedelju ili dve, na pitanje kako je vratiti se na K800i posle IPhone-ta (koji je vraćen na servis) komentar je bio: "IPhone fenomenalno izgleda, ali ovaj je praktičniji" Ako ona to kaže .... ![]()
"Hvala" DejanVesic za poruku: |
![]() |
#40 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() ...onda mi nemamo šta više da pričamo
![]()
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|