![]() |
#591 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() @ivanhoe... hajde onda da se pokrene tema oko affiliate marketinga i daljeg razvoja Interneta (razvoj pravne regulative, razvoj i dominacija Googlopolističke strukture tržišta (ranije poznatog kao monopola))? ... a što se tiče selektivnog hapšenja... pa država nema resurse da sve hapsi i logično je da će ići prvo na najistaknutije. Takvu politiku sprovode sve zemlje u svetu. Da tako nije odavno ne bi bilo mafije, droge, privrednog kriminala...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ja i ti zivimo izgleda u razlicitim zemljama
![]()
"Hvala" ivanhoe za poruku: |
![]() |
#593 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
![]() |
![]() Vidak, razlika izmedju zapada i nas je u ovome:
Ako neka radi dobro, i radi pravilno , na zapadu ce biti zasticen samo ako se ne mesa u spoljnu politiku, farmaciju , u besplatne nacine energije , besplatne nacine lecenja,bankarski sistem,i slicno.Pricamo o legalnim stvarima. Znaci ne diraj im najvece izvore zarade. Kod nas je drugacije ima puno pilicara bliskih vlasti koji zaradjuju manje i onda im smeta skoro svako ko dirne u njihovu granu. Na zapadu , i kod nas , se hapse dileri drogom koji ne saradjuju sa agencijama, ne vezano da li rade ozbiljno ili ne. Uvek ce postojati selektivna pravda, jedino sto zapad deluje organizovanije i bolje jer nema toliko "sitnog" sljama koji moze da ti zagorca zivot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Meni je licno bas utisak dana tema koju je pokrenula jedna od majki, i zao mi je sto je ovo sve poprimilo ovolike razmere i defacto kaznu pre presude, dva mlada coveka su u pritvoru sa kojekakvim sljamom ovog drustva, bez da postoje ikakvi razlozi da oni i dalje budu u pritvoru. Nisam pravnik, ali mi se cini da oni ne mogu nikako da uticu na postupak, ako bi bili na slobodi.
Sa druge strane, smeta mi sto velika vecina povezuje ovaj slucaj sa affiliate marketingom generalno. To je slaba teza i bolje bi bilo da se ne glumi neko ludilo u tom pravcu, radi se o reklamama za igre na srecu, sto je jedan od monopola drzave, ovde i verovatno svuda na kugli zemaljskoj. Ono sto me plasi je ta medijska hajka, bio sam u slicnoj situaciji (http://www.politika.rs/rubrike/Politika/t17755.sr.html), da bi na kraju "ostecene" zene, koje je tuzilastvo cimalo jer je htelo da procesira nesto sto je bilo u novinama, placale kazne za nedolaske za rocista, da daju izjavu. Nisu htele ili smele da lazu, kao sto je lagao novinar koji je to sve napisao. Sudija je pomagala tuzilastvu, kaznjavajuci zene, koje mene nisu ni tuzile. Sta meni vredi sto sam imao 6 ili 7 rocista koja su trajala 5 minuta. I na kraju nikom nista, puj pike. Odgovorno tvrdim da u mom slucaju tuzilastvo ne bi nikada ni podiglo tuzbu protiv mene, jer kako bi oni i znali da se nesto dogodilo, osim preko novina. Sad je situacija jos gora, sigurno je iz tuzilastva i isla informacija ka medijima, pa sad se treba opravdati kaznom i potvrdjenom optuznicom. Mislim da potpuno oslobadjajuca presuda u ovom slucaju ne postoji kao opcija.
![]() |
#595 | |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Ako sud prihvati da je njihova delatnost bila u sferi oglasavanja a ne organizovanje, onda nema krivicnog slucaja, oni su slobodni. Platice kaznu za prekrsaj po Zakonu o igrama na srecu koji zabranjuje oglasavanje stranih kladonica. Oni su optuzeni za organizovanje...pa ja sad pitam sve - ko je odgovoran po zakonu za isplatu dobitaka u svakoj nagradnoj igri ili igri na srecu??? Organizator i niko drugi! Da li bilo koj oglasavac, pa cak i affiliate linkovima od kojih ima naknadu, odgovara za isplatu bilo kakvog dobitka??? Ne odgovora, ne moze da odgovara, nemoguce je...zato sto nije organizator.
... Ej, živote, teško ovo jebote, mani me se živote, ti ga nabijem! Poslednja izmena od 3banchi : 06. 10. 2010. u 15:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Damir Trninic
Expert
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() ^ Pa sve to i ja mislim, zato ne vidim kakve veze affiliate marketing generalno ima veze sa zvanicnom optuznicom, ispada kao da je neko protiv affiliate marketinga generalno. I vec sam i sam pisao ovde da ovde nije rec o organizovanju igre na srecu. Ali, smeta mi sto se dize neka frka, drzava je protiv affiliate marketinga i slicno.
![]() |
#597 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#598 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Zamisli, ti staviš baner Telenora na sajt i onda te uhapse jer se nelegalno baviš mobilnom telefonijom za koju nemaš odgovarajuću licencu? Staviš baner na sajt od neke klanice i dođe inspekcija da ti proveri hladnjaču i higijenske uslove. Staviš Amazon affiliate na sajt pa dođe inspekcija da ti proverava carinske deklaracije. Staviš neki hotel booking affiliate na sajt i optuže te da si turistička agencija a nemaš odgovarajuću licencu. Neki primeri banalni, neki ne. E sad, klađenje samo po sebi je još delikatnije od svega nabrojanog što ovaj slučaj čini daleko težim, ali se opet mora praviti razlika između oglašavanja i organizovanja. Poslednja izmena od mileusna : 06. 10. 2010. u 16:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Damir Trninic
Expert
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() @Markok
Ma jasno je to meni sve, i sta pise, nego to je tako daleko od ispravne postavke, da mislim da uopste niko ne bi trebao ni da pomisli da postoji neka mogucnost da ovaj postupak i presuda mogu na neki nacin da uticu na dalji razvoj online affiliate marketinga u Srbiji.
![]() |
#600 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Možda ne bi bilo loše otvoriti jednu temu "Šta je internet affiliate marketing" pa tu lepo objasniti o čemu se tu tačno radi i kakvi su odnosi između onoga ko pruža usluge i onih koji su njihovi affiliates.
"Hvala" bluesman za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Uhapseni zbog Internet kazina | mileusna | e-Business | 129 | 16. 03. 2011. 20:26 |
Tužba zbog klevete na forumu | borstale | Opušteno | 44 | 31. 01. 2008. 13:47 |
Java Script bug u FF zbog doctype-a! | flash_back | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 10 | 07. 12. 2006. 23:42 |
Priča dana : Glavom u banderu zbog igrice | Mr.Paja | Opušteno | 17 | 25. 11. 2006. 20:52 |
Tužba protiv Exit-a zbog domena www.exitfest.org | Aleksandar Marković | Opušteno | 18 | 10. 11. 2006. 21:15 |