![]() |
#81 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Iz zakona o porezu na dohodak gradjana:
Члан 58. Стопа пореза на приходе од ауторских и сродних права и права индустријске својине износи 20%. Dao si mi temu za razmisljanje.. Da li adwords (primer) placa porez na tvoje prihode?
![]() |
#82 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 24.02.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pa to sam samo naveo.. Adwords je firma gde se uplacuju reklame... Znaci nemam ja prihode tamo nego troskove...
A taj clan sto si naveo nema veze sa affiliates-ima pa ne znam sto bi se bas pozivao na taj clan? A firme za koje mozes da radis kao affiliate ne placaju porez. Ali to se kod njih ne placa. Sad me bas jedna iz Amerike pitala pa kako ti da platis porez na ono sto ti mi placamo kad su to americke pare i ne podlezu daljem oporezivanju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() A jel moze da se napravi analogija izmedju tih firmii fizickih lica?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() A za tebe onda jedino Члан 86. Стопе пореза на остале приходе износи 20%. Sto mu dodje isto ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() To je za ostale prihode... A sto mislis d aja ne mogu da se pozovem na porez za samostalnu delatnost?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Mozes i tako da probas, tek sad sam dosao do tog clana
![]()
![]() |
#88 |
član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ali trebalo bi da se to uopste ne placa.. Jer niko u svetu to ne placa.. Placaju samo godisnje poreze...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Tako da, po mom tumacenju, ostaje tih 10% na ostatak i to bi bilo to. No, ja sam svejedno i dalje u "wait and see" modu (kao i vecina) pa cemo videti ![]() Off Topic: Kada sam pre nekoliko godina kupovao ovu gajbu (gde sada zivim) gospoda iz Ratka Mitrovica nisu hteli da mi daju kljuc dok nisam platio porez. Pre par meseci, jedan moj komsija se raspitivao da li sam platio porez na stan. Kada sam ga pitao kako to da on nije, on je rekao da je on stan "zamenio". - Sa kim ste pobogu zamenili kad je ovo bila nova, neuseljena zgrada ? - Pa lepo, zamenio sam, prodao sam stari, i kupio ovaj. Razumes ? Zamena bre ![]() - Hmm, to sto ste vi uradili je kupoprodaja, a ne zamena ![]() - Ma nije, ne znas ti, nisi ti pravnik The moral of this story, shvaticete sami ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Koliko je meni poznato zaštitu od dvostrukog oporezivanja imaš samo sa onim zemljama sa kojima SCG ima ugovor o izbegavanju dvostrukom oporezivanju.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Naplata Adsense - vaše uplate su trenutno zadržane! | ljtruba | Sva početnička pitanja | 8 | 07. 09. 2010. 11:03 |
Gde se Placa Porez | buksula | e-Business | 1 | 06. 03. 2010. 13:22 |
Zakup servera u EU i porez? | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 16. 01. 2010. 21:50 |
porez - ugovor o posredovanju | dali83 | e-Business | 4 | 16. 08. 2009. 20:25 |
Affilate i porez. Ima li ko konkretan odgovor? | markos | e-Business | 18 | 15. 08. 2009. 18:57 |