![]() |
#1 |
A joint a day
Master
|
![]() Pričali smo o nameštenim tenderima, ali šta raditi kad se čak ni tender ne raspiše?
Znate već da se to desilo u slučaju borske opštine, a sinoć sam saznao da je slična stvar i sa Boljevcem (usput, ista ekipa okupljena oko nekih stranaka na vlasti u opštinama radi i taj posao). Prvo mi se javio dečko koji za 100€ kodira sajt koji su mu nacrtali za Boljevac, jer mu je trebala pomoć oko toga, a ne znajući za to posle sat vremena mi se javi i poznanik iz Boljevca (čovek čekao tender jer je hteo da učestvuje) i ispriča mi da je posao dodeljen nekom tipu koji se ovim poslom i ne bavi za 1 200€. Dakle, ovaj dobio posao, nacrtao kako bi sajt po njemu trebao da izgleda i našao klinca da mu to iskodira za 100€! Naravno, i Boljevac i Bor su najavili dinamičke sajtove (morali su da opravdaju cenu) preko kojih bi mogla da se vadi dokumantacija, proveravaju birački spiskovi, pronalaze JMBG, PIB-ovi i matični brojevi preduzeća i trista čuda, a ni jedan ni drugi sajt nemaju bazu, jer naravno, "webmasteri" ne znaju da je naprave. Mediji u Boru i Boljevcu nemaju nameru da se time bave (probao ja sa demantijem u vezi opstinabor.com) i šta sad? Da čovek ćuti i gleda? Ja stvarno nemam ideju, a imam jaku želju da im napravim neku zvrčku... ne mogu da mirno prihvatim činjenicu da moraš da se učlaniš u neku stranku da bi dobio običan sajt da radiš za opštinu (šta li se tek radi kad su u pitanju veliki poslovi). Jel ima neko od vas predlog?
![]() |
#2 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() Off Topic: "Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti" ili u prevodu - učlani se u neku stranku koja je trenutno na vlasti ![]()
![]() |
#3 |
A joint a day
Master
|
![]() Hebi ga Gorane, ja se baš s tvoje strane nadao nekom savetu
![]() P.S. Zaboravih u prvom postu da kažem: znam da nije neophodan tender za ovakve poslove, ali tri ponude jesu obavezne. U ova dva slučaja nije bilo ni toga.
RainDog Poslednja izmena od borstale : 17. 10. 2006. u 08:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Nista nije obavezno i to su nazalost postale normalne stvari. Da budemo jasni, to su samo mrvice koje pokupe opstinski pacovi. Zamisli samo koliko ima 'vitamina' na nekim boljim pozicijama...
To je surova realnost protiv koje se ne mozemo boriti jer ih je previse i svi se stite medjusobno, i ona prethodna i ova sadasnja vlast, jer su u istom maslu i ako klupko pocne da se odmotava svi su na gubitku. Kao sto rece Goran, ako zelis nesto da promenis postani deo vlasti. Nisam ni ja politican, cak naprotiv, ali u poslednje vreme uvideo sam da je to jedini nacin borbe. Srecem neke ljude u Leskovcu, covece svi se nagurali u drzavnim firmama (vodovod, komunalno, bolnica, ...) a nemaju ni 4 godine srednje skole! Zato je protiv, jos uvek sadasnje vlasti, podignuto nekoliko optuznica za proneveru preko 20 miliona dinara. Da li je neko odgovarao zbog toga? Jeste, sluzbenik koji je vodio evidenciju o parama ali bez potpisa glavnog baje u gradu nije se moglo nista. Baja naravno ima sina koji drzi tri firme i koje su redovni izvodjaci radova na svim gradilistima u leskovcu... Sukob interesa? Ma jok ![]() Poslednja izmena od jasmanac : 17. 10. 2006. u 09:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
old school
Professional
|
![]() Ti se bunis za 1200 EUR, a sta bi tek rekao za objekat od 2miliona eur za koji nije bilo ni tri ponude, a kamo li javnog tendera?!
Off Topic: Salim se, ali daleko je Svedska... Citat:
[naravoucenije]: Chorus (3x): On: -Ko smo mi? Oni: - SRBIJA! © - JSO[/naravoucenije] ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
old school
Professional
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#8 | |
Misha Wokl
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 14.09.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Citat:
Poslednja izmena od po-chat-nick : 17. 10. 2006. u 13:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Da sam na tvom mestu ja bih sajt opstine iskoristio bas za ovakve stvari. Sto kaze po-chat-nick, imas sve sto ti treba... iskoristi to.
Samo stavi blog na naslovnu stranu i skloni ono - vec je sada degutantno i besmisleno.
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Svi Poslovi | Paimonia | Web site, dizajn i multimedia | 16 | 30. 08. 2008. 22:57 |
Berzica.com Freelance poslovi - Potrebne sugestije | freediver | Web site, dizajn i multimedia | 5 | 23. 05. 2008. 06:25 |