|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Trebalo bi da drzim neke poverljive dokumente na serveru i da par ljudi moze da ih edituje (uz versioning, jer nista ne sme da se izgubi), ali jako je bitno da sve to bude enkriptovano jos na lokalnoj masini, znaci nigde van klijenta da ne izadju podaci koje je moguce pokupiti. U sustini nesto kao dropbox, ali da moze da se instalira na lokalnom serveru, na intranetu. Nije nuzno da se fajlovi automatski sinhronizuju na svaku izmenu, pre sam za rucni commit.
Jel postoji neki software ili par njih koji bi mogli da se iskombinuju, da ne izmisljam toplu vodu.
![]() |
#2 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() Enkriptovan fajlsistem plus pristup preko ssh kao zastita od snifinga. To je jedina logicna ideja koja mi pada napamet.
Drugo resenje je da se fajl enkriptuje/dekriptuje koristeci GPG pre svakog postavljanja/skidanja sa servera,ali se onda gubi mogucnost diff-a. Koliko znam za git moze da se napravi neki config da ovo drugo resenje radi transparentno prilikom pull/comit(potrazi smudge/clean filter),ali nisam siguran da li tada radi diff.
"Hvala" razno za poruku: |
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() @misk0: bitno mi je da i na serveru budu zasticeni fajlovi
@razno: enkripcija fajl sistema je kul ideja, jel imas neki link kako to izvesti (na linux serveru) ? Zaboravih da napomenem da su klijenti windows i mac masine, a server je linux
![]() |
#5 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() Vidi da li ti ovo odgovara http://www.arg0.net/encfs ( http://www.arg0.net/encfsintro )
Sad zavisno od distro koji koristis imas i laksi nacin sa apt-get/yum/rpm da instaliras sve biblioteke. Neke distribucije podrzavaju i kriptovanje celog diska(block-level) sto mislim da je mnogo za ovu namenu edit: kod encfs mozes dodati usere u neku grupu, i onda samo ta grupa moze da vidi sadrzaj fajlova. npr. svn deamon dodas u tu grupu
Me on twitter Poslednja izmena od razno : 23. 06. 2011. u 15:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|