|
Komunikacije VOIP (Voice Over IP), handheld, Instant Mesengers, protokoli, P2P...ICQ, Jabber, MSN, ... |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() Potrebno mi je da automatski promenim IP svahik 10ak minuta. Razišljao sam o nalaženju/kupovini baze nekih proxija i korišćenju programa koji bi automatski mogao da ih menja.
Postoji li neki program za proxije u kome se može definisati na koliko min da počne da koristi drugi? Takođe svakak preporuka za bazu proxija je dobrodošla (ping mi je relativno bitan, tako da preferiram evropske, ali nije musy have).
![]() |
#2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ne kupuj baze, nego kupi pristup API-ju za dohvatanje liste proxija, posto se proxiji svako malo menjaju, trebace ti uvek svezi... kad kupis gotovu bazu ona istekne brzo, za nedelju dana ti 70% proxija vise ne radi...
ja sam kupovao od samair.ru ali to je bilo pre par godina kad sam radio spajdere, mozda sad ima neka bolja lista... a za promenu proxija niis rekao koji OS je u pitanju? Ja sam te stvari uvek radio iz samog spajder programa, ali pretpostavljam da ti koristis neko gotovo resenje?
![]() |
#3 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() Win. Konkretno gotovim programom proveravam sadržaj jedne html stranice, pošto imaju ograničenje koje je veoma nisko (20 stranica na sat, a meni je potrebno 100 najmanje) moram da se snalazim sa proxijem.
![]() |
#4 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mozes da koristis TOR proxy, mi smo ga uspesno koristili za nase stvari. Podignes TOR server, setujes odgovarajuci proxy i cepas. Malo je tricky podesiti TOR da menja IP dovoljno cesto ali jednom kada to odradis na konju si
![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" dinke za poruku: |
![]() |
#5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ^ Jel to upotrebljivo za ozbiljne spajdere, moze da se pusti vise procesa u paraleli da rade kroz tor? Zvuci kao jako dobra fora (hmm, google here I come)...
![]() |
#6 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^Yep veoma upotrebljivo mada moze da bude i dosta sporo, pa sad ... sve zavisi sta ti je prioritet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|