![]() |
#1 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Zahvaljući našem dragom drugu random-u postavili smo za korisnike devprotalk-a ( a i za ostale ) jabber server koji radi kao i svi drugi
u zavisnosti od klijenta koje koristite parametri su vam sledeci server : devprotalk.com port : 5552 username i pass birate sami .. nisu postavljeni jos uvek ostali servisi ( msn / icq / yahoo / aol ) ,ali u ovoj temi ce se raditi update servisa sa svim stvarima koje dodamo
![]() |
#2 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pozdrav, "Pro Devs".
nixa, port je 5222. Odradićemo još virtuelni jabber hosting za druge sajtove koji se hostuju na ovom serveru (ako želite). Dodatni servisi će biti ali prvo moram da podesim DNS server. Moram da primetim da u zone bazi ne postoji ni jedan CNAME record nego su svi aliasi za ovu mašinu urađeni kao posebni A records (mail, ftp)? Nisam baš neki DNS guru ali mislim da to tako ne ide. Ko vam je admin? Neka me demantuje. Btw, kakvu adresu hoćete za MUC? Klasično conference.devprotalk.com? chat.devprotalk.com? Nešto treće? Ajde sad ja vas nešto da zamolim. Uradite vi autentifikaciju jabberd-a preko forum baze, i napišite jedan kratak HOWTO o tome kako ste to uradili, da pomogne drugima. Šta kažete na to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Dogovoreno ... samo uradićemo generalnu registraciju i implementaciju za vbulletin ...pa ćemo da vidimo .....
![]() |
#4 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#5 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Ne znam, meni ta sva ta "all-in-one" rešenja kao što je Ensim deluju malo neozbiljno, a uglavnom su i namenjena adminima-početnicima.
Uglavnom, onda da ne čačkam ja, ubacite vi cname-ove za conference, user directory, transporte, itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() postoji switch tako da se jabber useri drze u mysql-u
![]() zasto to ne objediniti sa vbulletin ![]() ako treba ja sam nesto slicno vec uradio na slash.default.co.yu tako da ce uskoro biti objedinjeni sistemski useri, mail i jabber useri |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
novi član
Na probnom radu
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pa tako sam i konfigurisao jabberd, i auth i user baza su u MySQL-u. S tim što za auth treba koristiti vbulletin, isključiti kreiranje naloga preko c2s komponente i namestiti da session manager automatski kreira jabber nalog nakon prve uspešne autentifikacije.
Ups, sad sam vam sve tajne odao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Zahvaljujući totalno neveselom padu ES servera, registrovao sam se na DPT Jabber serveru (username: korisnik, password: *****), konektovao se... ok.
Pitanje: može li negde da se objavi lista korisnika DPT Jabbera? (Ili makar da se nađe jabbId na stranici profila korisnika, uz status i mogućnost slanja poruke na servis ;-)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() isti slucaj kao korisnik, neophodan mi je jabber za poslovnu korespodenciju, ES Jabber je offline vec dva dana, i neophodno je backup rjesenje i prilika da se proba DTP ;-)
jabber: mungos@devprotalk.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
web dude
Grand Master
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() A sta je to jabber ?
![]()
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DevProTalk Twitter | bluesman | Web aplikacije, web servisi i software | 13 | 31. 10. 2009. 10:40 |
DevProTalk T-shirts | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 27 | 18. 03. 2008. 00:11 |
DevProTalk majice | nixa | Opušteno | 214 | 12. 10. 2007. 16:04 |
Logo za DevProTalk | nixa | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 147 | 25. 11. 2006. 15:33 |