![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ovih dana ponovo radim jedan projekat sa milion formulara. Muka mi je.
Deseti put sam odlučio da napravim neku klasu koja će ne samo da generiše formulare već i da radi validaciju. Pri tom sam ja malo megalomanski krenuo da radim i client i server validaciju, znači da porek standardne provere posle submit, generiše automatski i javascript koji će da proverava određena polja i pre submit. Naravno, što više radiš vidiš da je sve komplikovanije jer nailaziš na određena polja i tipove podataka koji ne mogu tako lako da se automatizuju. Ideja je da inicijalizujem klasu i dodajem polja tima $FORM->AddField ($name, $values, $type = 'text', $requied = true, $maxlen = 255) itd... pa onda: $FORM->generate(); Da li je neko imao nekih iskustava sa ovim, da li ste radili nešto slično i da li možda imate neki drugi koncept ili nesto?
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Validacija podataka u SQL | markod | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 3 | 15. 06. 2010. 08:57 |
Validacija XML-a uz custom DTD | Nemanja Avramović | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 01. 09. 2008. 23:07 |
Formulari | blogowski | Poslovne ponude i zapošljavanje | 1 | 27. 06. 2006. 17:20 |
Validacija Google Map ?? | blogowski | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 05. 06. 2006. 21:00 |
Validacija URLova | Ilija Studen | PHP | 0 | 06. 08. 2005. 19:16 |