![]() |
#1 |
Banned
Professional
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 11
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Pozdrav pre svega..
treba mi mala pomoc a neznam kome drugo da se obratim.. problem je sledeci, napisao sam kod za jednu anketu, cak uradio i ceo (100% ®) background sistem za istu (interesu je me bas sta rade ljudi na anketama i kako se ponasaju).. i imam jedan banalan problem.. ne mogu da nateram online server da mi ispise $_SERVER['HTTP_REFERER'], dobijam empty value a s tim korakom kontam dali je u pitanju neki hack/napad.. dali neko ima neku ideju kako da se ovo izvede? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Glupo pitanje, ali nadam se da ne pristupaš direktno scriptu u kojem želiš da ispišeš HTTP_REFERER ?
![]()
![]() |
#3 |
Banned
Professional
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Pa odgovor je i da i ne
![]() Konkretno na post forme uporedjujem domen adresu sa predhodnim url-om, ako postoji match anketu karakterisem kao validnu i pravim zapis u bazi, sve suprotno karakterisem kao napad.. problem je u tome da nemogu da izvucem od servera HTTP_REFERER, dobijam konstantno praznu vrednost (ista je prica sa linkovima, bez posta forme).. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ne mogu da ti kažem konkretno jer nemam sada strpljenja da gledam tuđi kod, ali evo probaj:
http://www.devprotalk.com/bluesman/b.php kada klikneš na link izađe: referer: http://www.devprotalk.com/bluesman/b.php A to je na istom serveru na kojem je i tvoj sajt. Ili klikni na http://www.devprotalk.com/bluesman/a.php izaći će ova strana kao referer.
![]() |
#5 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() mozda imas antivirus/firewall pa ti on blokira referer.
imaj na umu da postoje korisnici ciji browser ne ostavlja referer, sto zbog antivirusa/firewalla, sto zbog konfiguracije browsera... ne mozes na referer da se oslanjas kao na 'sigurnu vrednost', jer em moze da ne bude set-ovana [av/fw/browser blokira], em moze i da se fake-uje [falsifikuje, podmetne referer kao da je sa tvog sajta, a zapravo uopste ne dolazi odatle] |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
Professional
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() je*em mu miša
![]() HTML kôd:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <title>Strana A</title> </head> <body> referer: </body> </html> --- e, sad sam snimio post ![]() Citat:
![]() Poslednja izmena od flash_back : 28. 01. 2007. u 22:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Professional
9 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() opusteno, snasao sam se
![]() Po meni jedino logicno resenje je bilo da imam nesto u mojoj stranici sto ne moze da se generise iz neke druge... i nista, stvar je simple a koristi - imam $cist_kod random string, njega stavljam u jedno sakriveno polje a sha1 tog random stringa stavljam u kolacic.. i resto je puko uporedjivanje ![]() PHP kôd:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() a ako browser blokira i cookies?
![]() jedino sigurno resenje je preko sesija... mada, procenat onih koji blokiraju cookies je jako mali, pa sto bi se zamlacivao sa tim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Python Ambassador
Master
|
![]() A preko čega misliš da pratiš sesiju? SID možeš slati samo ili kroz cookie ili kroz URL, a ovo drugo ne savetujem - em ružno, em opasno.
![]() |
#10 |
Super Moderator
Knowledge base
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ali ako korisiku ne radi cookie, jedino ti ostaje URL.
web aplikacija bi sama trebala da izvali da li korisniku radi cookie ili ne... |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 02:28 |
Prazan $_SERVER['HTTP_REFERER'] | bluesman | PHP | 26 | 11. 11. 2005. 13:43 |