|
Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
KUBIT
Na probnom radu
|
![]() Molim vas za konstruktivine kritike, predloge i sugestije vezane za web sajt www.gaspetrol.co.yu. Tokom izrade akcenat je bio na funkcionalnosti i upotrebljivosti.
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pušelja Predrag
Professional
|
![]() Pošto mislim da sam ja uzrok ovom postu, ajde prvo ja da napišem ono što sam i rekao tvom klijentu kada je tražio od mene da mu kažem šta mislim o ovom projektu. Ovaj put cu biti samo malo detaljniji.
Ujedno bih te zamolio da mi kažeš konkretno šta misliš pod tim "funkcionalnost" i "upotrebljivost". A dok ne odgovoriš da ja krenem. Prvo bih naveo osnovne greske koje kao profesionalac (naplatio si ovaj posao, zar ne?) ne bih smeo da imati.
Ako bih ipak mogli staviti ove osnovne stvari sa strane, da li ima smisla ući i malo dublje u analizu i reći na primer:
I tako.. ima toga dosta. Voleo bih da ovu kritiku ne shvatiš lično. Jednostavno za mene je ovaj posao odrađen jako loše i amaterski, a tvoj klijent je želeo da čuje i nečije drugo mišljenje. Pa eto.. |
![]() |
2 članova zahvaljuje blogowski za poruku: |
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 16.06.2007
Hvala: 0
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Trebalo bi da bude mnogo ozbiljniji dizajn. A što se funkcionalnosti tiče, ne razumem o kakvoj funkcionosti pričaš kad je sajt u html-u, bez meta description, keywords, isključivo sa tabelama, ni guestbook.php nisi doterao ili bar preimenovao...
Ako si početnik, nije loše, ali mislim da je daleko daleko daleko od profi. Podseća me na dizajn iz FrontPage-a od 1998. godine... Takvi su tada sajtovi bili... Poslednja izmena od Goran Cirkovic : 14. 01. 2008. u 19:08. |
![]() |
![]() |
#4 |
...
Qualified
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
NFNF
Certified
|
![]() Imaš dva TITLE taga tako da ja kao naslov dobijam Mobilni telefoni - melodije ...
Kôd:
<title>Mobilni telefoni - melodije za mobilni, slike za mobilni,animacije,3gp video klipovi, java igre</title> <META name="title" content="Gaspetrol d.o.o. Pančevo - trgovina derivatima nafte, benzinske pumpe"> <META name="description" content="Gaspetrol d.o.o. trgovina derivatima nafte, benzinske pumpe"> ... <META name="reply-to" content="info@kubit.co.yu"> <title>Gaspetrol - trgovina derivatima nafte, benzinske pumpe</title>
DevBooks Poslednja izmena od merjadok : 14. 01. 2008. u 22:03. Razlog: typo |
![]() |
![]() |
#6 |
KUBIT
Na probnom radu
|
![]() Hvala, upravo sam menjao taj deo sajta, a copy/paste ume da bude opasan... Inace, moje pitanje je: ako izuzmemo tehnicke primedbe koje upravo ispravljam, da li je web sajt los samo zato sto dizajn nije bas "da se smrznes"? Da li je ovo los sajt, ili moze doneti konkretnu korist klijentu? Kakav je po pitanju funkcionalnosti/upotrebljivosti?
|
![]() |
![]() |
#7 |
KUBIT
Na probnom radu
|
![]() Što se tiče funkcionalnosti i upotrebljivosti mislio sam na dostupnost informacija i lakoću upotrebe web sajta. To jest, da li posetilac može lako da dođe do željenih informacija,da li je navigacija intuitivna, da li će ono što se nalazi na sajtu pomoći posetiocima da lakše obave posao sa "Gaspetrolom".Većinu Predragovih tehničkih primedbi ću uvažiti i ispraviti, pošto su na mestu. Sajt je započet pre godinu dana, a tada još nisam vladao nekim tehnologijama kao što je CSS (inače CSS se učitava iz eksternog fajla). Svestan sam nedostataka koji se tiču optimizacije i upravo ih ispravljam. Dizajn...mogao bi biti bolji, ali neće odmoći korisnicima.
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Scarface
Qualified
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 29
4 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() Sad mi objasni razliku između "započet" i "postoji", nisi ga valjda radio godinu dana ? |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
KUBIT
Na probnom radu
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ma pusti Cirkovica , on je malko wanna be expert
![]()
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Sugestije za ime domena | metaphysic | Opušteno | 18 | 18. 09. 2010. 09:08 |
Uploadujem 500 GB na filefactory! Saveti, sugestije! | luizbonfaa | Marketing i SEO | 2 | 03. 06. 2010. 23:11 |
Berzica.com Freelance poslovi - Potrebne sugestije | freediver | Web site, dizajn i multimedia | 5 | 23. 05. 2008. 06:25 |
Prokomentarišite sajt. Kritike više nego dobrodošle | Fi23 | Web site, dizajn i multimedia | 3 | 06. 09. 2007. 14:02 |
www.pcigre.com - potrebne kritike | pcigre | Web site, dizajn i multimedia | 8 | 15. 08. 2006. 10:32 |