Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 20.08.2008
Hvala: 21
144 "Hvala" u 15 poruka
![]() ![]() |
![]() Pozdrav svima.
Mozda moje pitanje i nije pocetnicko ali za mene sigurno jeste posto oko web programiranja nemam bas neka iskustva. Naime, potrebno je da dva sistema razmenjuju podatke (podaci o artiklima, kupcima i slično) i kao format za prenos podataka izabran je xml i to mi je ok. Problem mi je sto je predlozeno da se kreirani xml-ovi na drugu lokaciju salju tako sto se "postuju na neki unapred predefinisani url". Svi ti fajlovi tamo stižu u neki queue (tako bar kažu) i oni će ih redom obradjivati. U obrnutom smeru bi bilo slično, predložiše da mi korstimo nešto što se zove valjda jms i to služi za čitanje sa queue sa neke url adrese. Na googlu za ove termine ne pronalazim trenutno ništa što bi mi pojasnilo o čemu se tu radi i kako da to izvedem na najlakši mogući način. Da li neko zna da li za takav način slanja xml-a na url (ako se to tako kaže) postoji neki gotov alat/program (naravno free)? Ako ne - koji je najlakši način da se tako nešto isprogramira? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() potrebno je da sa svoje strane imas neki xml generator koji zavisi od tvog sisema. to ce se, u svakom slucaju, svesti na neki jednostavan program/skript koji ispisuje xml u file.
posle toga zavisi kako ces da ga serviras... da li se taj url nalazi na tvom hostu ili treba da ga saljes...?
![]() |
#3 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Meni nije baš jasno da li oni tebi predlažu JMS za komunikaciju s njima, ili za tebe interno, a da sa njima fajlove razmenjuješ najprostijim HTTP POST-om. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
član
Certified
144 "Hvala" u 15 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
Oni su kao predlog izneli samo to da se fajlovi razmenjuju HTTP POST-om ali upravo je to ono sto nam je potpuno nepoznato jer nemam pojma kako se to radi i cime moze da se uradi na najlaksi nacin. I da li za tako nesto mora da se pise neki kod ili postoje gotovi programi. jms su naveli kao predlog sta mozemo interno da iskoristmo za tako nesto posto smo mi i rekli da nemamo iskustva. Na netu se uglavnom spominje java za takve stvari ali ja bih ako moze da se iskoristi neki gotov program ili ako vec treba da pisemo neki kod da onda to bude sto jednostavnije. inace, xml se kreira i salje sa racunara koji je u lokalnoj mrezi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hm. Ne znam nijednu veb platformu u kojoj se slanje i prijem fajlova preko veba svodi na više od par linija koda. Mislim da čak i gotove command-line aplikacije tipa curl-a mogu da ti završe posao, bez da programiraš (naravno, zavisi u kom kontekstu radiš taj transfer fajlova).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() u Javu se ne razumem, ali u mnogim jezicima (perl, php, python,..) postoji API za rad sa libcurl pa verujem da ni Java ne zaostaje..
![]() |
#7 | |
član
Certified
144 "Hvala" u 15 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Upload XLS fajla | Aleksandar.Ilic | PHP | 2 | 05. 05. 2010. 10:58 |
integritet fajla kopiranog na server | japan | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 6 | 31. 10. 2009. 06:53 |
Praćenje preuzimanja celog fajla? | pcigre | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 0 | 02. 12. 2007. 16:46 |
PHP upload fajla problem | vendi | Sva početnička pitanja | 15 | 21. 10. 2007. 21:34 |
Kreiranje CHM fajla ? | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 9 | 07. 12. 2006. 07:42 |