|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
expert
Grand Master
|
![]() koristi li neko od vas mod-evasive na apache2 na debian stable (etch)
kako ![]() imate li neki skript za podeliti koji iz evasiva salje info ka iptables recimo? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() po meni je evasive beskoristan, jer nadgleda samo svoj thread.
ako neko otvori 50 threada i salje 1 request/sekundi [puta 50 threada] - ovaj nece izvaliti nista. ispravite me ako zivim u zabludi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
expert
Grand Master
|
![]() hm,
sta predlazes ![]() vidim da postoji i libapache-mod-limitipconn koji je opet samo za apache1 evo gledam i ovo http://deflate.medialayer.com/ Poslednja izmena od robi-bobi : 22. 01. 2009. u 16:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() ovo poslednje koristim, ali rucno [kad neko krene da drnda, sto se retko desava].
tu se fino vidi broj konekcija. no, ako neko krene kroz jednu konekciju da 'talasa' - e onda mod-evasive moze to da 'uhvati'. ukratko... mene niko ne drnda pa nisam usavrsavao nikakvu automatiku... ali ako bi krenulo... kombinovao bi evasive i ovo poslednje. btw, moja modifikacija evasiva - da bi ignorisalo static fajlove [gif/png/jpg/css] - [ali na zalost za apache1, ali ces ga lako preraditi za dvojku] - http://www.mycity.co.yu/Linux-admini...MC.html#442977 ispod tog mog posta imas jos jedan vrrrrlo koristan. generalno, uz malo doradjivanja, moze veoma fino da se napravi besprekorna automatska zastita ![]() Poslednja izmena od Peca : 22. 01. 2009. u 17:32. |
![]() |
![]() |
"Hvala" Peca za poruku: |
![]() |
#5 |
expert
Grand Master
|
![]() ma mene niko nije do sad drmao ali onda sam u dva navrata ovih dana imao neki jak traffic te rekoh, vreme je da se pobrinem za neko bolje sutra
![]() btw. za neupucene (ko sto sam i ja bio pre neki dan) komande: uniq, cut i sort su vam od pomoci pri analizi apache logova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PHP4-GD2 sa GIF podrskom na Debian Sarge? | Peca | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 8 | 06. 07. 2007. 00:21 |