|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 19.05.2007
Hvala: 13
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() Zdravo!
Recimo da ce aplikacija za neko vrijeme baratati sa milion slika. Slike se spasavaju na disk, a njihovi nazivi u tabele. Linux server je u pitanju. Negdje procitam da je moguce staviti neogranicen broj fajlova u folder, a negdje 32k. Nije mi toliko bitan maximlana broj fajlova u folderu, već preporučeni broj. Znam da veliki broj fajlova u folderu moze dovesti do problema sa performansama, a tu je i pitanje backupa i managamenta tih foldera. Zanima me kako vi rasporedjujete veliki broj slika po folderima? Sta je najbolje u praksi i sa kavim ste se problemima susretali? Pokusacu da vam priblizim moju situaciju. Za svaki unos u jednu tabelu moguce je maximlano pridruziti do 5 jpg slika. Svaki taj unos se mora povezati sa nekom kategorijom, kojih je u mom slucaju 15. Znaci, u ovom slucaju bi trebalo da bude minimlano 15 foldera. Kako organizovati podfoldere? Mozda po godinama, po mjesecima? Hvala! |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koji bi mi hosting preporučili ? | misko_ | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 177 | 24. 01. 2013. 23:47 |
Šta sve preporučujete za učenje PHP-a | chandler | Sva početnička pitanja | 14 | 15. 09. 2009. 14:55 |
broj domacih sajtova | Miloje Sekulic | Istine i zablude | 1 | 07. 05. 2008. 11:32 |
google.co.yu preporučuje francuske feedove? | pcigre | Opušteno | 0 | 09. 04. 2008. 01:00 |