Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 08.01.2008
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Znam da ima mnogo tema o ovome i čitala sam ali ....
![]() Mislim se nešto, pre nego počnem da brljam, bolje da vas pitam. Imam sajt koji se vidi i na www.sajt.com i na sajt.com U folderu blog na istom domenu www.sajt.com/blog imam wordpress. Do skoro sam imala .htaccess u rootu sajta koji sam prebacila u folder blog. Kôd:
<IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase /blog/ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /blog/index.php [L] </IfModule> I sad ne znam da li da odradim redirekciju i kako treba da izgleda taj .htaccess u root sajta da ne poremetim nešto? I da li može da se desi da mi google indeksira sajt sa duplim sadržajem pošto se vidi identičan sadržaj i na www.sajt.com i na sajt.com ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 21
11 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() stavi ovo ispod RewriteEngine On i sav saobracaj koji ti bude dolazio na sajt.com ce biti prebacen na www.sajt.com. Tako neces imati dva razlicita domena (ovo su ipak dva domena) za jedan sajt, a i google bot ce pretrazivati samo jedan (onaj sa www)
Kôd:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^sajt.com$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://www.sajt.com/$1 [r=301,L] |
![]() |
![]() |
"Hvala" pkrstic za poruku: |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
.htaccess pitanjce | Dzordz | Regular expression i htaccess | 7 | 07. 03. 2007. 13:47 |
Apache 2.2 i .htaccess ? | BluesRocker | Regular expression i htaccess | 5 | 27. 12. 2006. 14:36 |
.htaccess problem | Blood | Regular expression i htaccess | 11 | 10. 10. 2006. 13:41 |
.htaccess redirekcija | Mr.Paja | Regular expression i htaccess | 15 | 03. 04. 2006. 12:38 |
.htaccess problem | Dragan Babić | Regular expression i htaccess | 3 | 26. 10. 2005. 13:03 |