SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 26.12.2006
Hvala: 12
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Koliko ćirilica zauzima više prostora u bazi od latinice?
Da li ne neki način može da uspori korišćenje baze (da li je pretraga možda sporija)? Naime, imam mnogo tekstova koji moraju da budu ćirilični ali ne znam koliko je pametno da ih sve čuvam u bazi u ćiriličnom pismu. Ja bi ih sve preveo u latinicu pri upisivanju, a pri čitanju bi ih vratio u ćirilicu ali ne mogu jer se pojavljuju i neke strane reči (na ruskom). |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Porez na korišćenje mobilnih telefona | webgazda | Opušteno | 1 | 01. 11. 2010. 08:12 |
Svrha i efekti korišćenja interneta za unapređenje brendova kod nas | Ratko__ | Marketing i SEO | 16 | 10. 08. 2009. 00:58 |
Dajem se na korišćenje :) - Dizajner/Frontend developer | xippi | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 03. 03. 2009. 22:24 |
Korišćenje template-ova | Goran Cirkovic | Web site, dizajn i multimedia | 19 | 27. 10. 2007. 20:30 |
Korišćenje tzv. metatagova i pravna zaštita | Miloje Sekulic | Marketing i SEO | 4 | 28. 07. 2007. 13:20 |