|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
![]() |
![]() drugari, svi znamo situaciju, i kapiramo da ne mozemo da otvaramo merchant accounte ako nismo na spisku podrzanih zemalja (a nismo).
BUT - moje pitanje je - da li ja moram da budem drzavljanin neke od podrzanih zemalja da bi otvorio merchant account, - ILI - je sasvim dovoljno da odem i otvorim kulturno bank account u npr Nemackoj, Austriji, Britaniji, whatever, right, i da otvorim merchant account vezan za taj racun tamo? jel' to izvodljivo i legalno? jel' mogu to da uradim kao fiziko lice, ili moram da budem pravno lice koje ima tamo negde u Nemackoj i registrovanu firmu? (ja kapiram da i fizicka lica (obicni developeri) mogu da otvaraju merch account na googlu, i da tako prodaju svoje Android aplikacije, tako da bi to mogli isto i mi, Srbi, samo nam onda treba racun u nekoj stranoj (podrzanoj) zemlji, i to je to? .. ili gresim?) thanks for your time upfront! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ranije je bilo da moras da verifikujes adresu, koja mora biti iz te zemlje gde je account
![]() |
#3 |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Evo ja sad otvorih Google Merchant Center ako je to to. Samo traze da verifikujem sajt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ovde piše da moraš da budeš iz tih zemalja http://market.android.com/support/bi...&answer=150324 ali to si verovatno i sam video.
Što pomenu ivanhoe, moguće je da verifikuju adresu. Čak i za AdSense šalju verifikaciono pismo, tako da za taj Merchant Account kontrola može biti samo oštrija. Ukoliko nađeš rupu, javi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
profesionalac
Professional
10 "Hvala" u 7 poruka
![]() |
![]() pu.. znaci - ipak ne moze, a?
i nisam video gde se to verifikuje adresa (kapiram da se radi, ali nisam video 'instructions' za to), ali sam pomislio da mozda, samo mozda, ako zaista imam pravi fizicki racun u nekoj drugoj zemlji, da ce to biti dovoljno. cekaj, samo da razmislim naglas ovde.. to znaci da, ako sam ja Srbin, i odem da zivim u USA na godinu dana, sta - ? hocu li moci onda da prodajem svoje aplikacije na marketu?? ali nisam drzavljanin, imam samo radnu vizu, ali zaista sam tamo, i adresa ce mi biti verifikovana stvarno?? i jos bolje pitanje - ako mi odobre tada da prodajem appove, i ja odlucim da se vratim za Srbiju - sta? oce li mi onda ukinuti nalog?? kakve veze ima GDE sam trenutno, u Srbiji ili Kini, valjda je bitno gde je "racun"? zato sam i pitao da li je mozda bitno da imas fizicki firmu otvorenu i registrovanu u USA ili UK da bi ovo moglo, a onda ih bas briga gde se ti fizicki nalazis na svetu, oni posluju sa americkom kompanijom (ciji si ti vlasnik :P). znaci - niko nije imao srece ni uspeha sa merch accountom iz Srbije? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() A da neki prijatelj primi verifikaciono pismo za vas?
![]() |
#7 | |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Ne mora 2 kopije pasoša, slika, izvod ne stariji od 6 meseci, 2 svedoka i sl. ![]() Državljanstvo ti omogućuje druge stvari (da glasaš) , ali to nema nikakve veze sa e-biznisom, osim što možda treba da vidiš gde plaćaš porez ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ako imas nekog prijatelja ili rodjaka u nekoj od podrzanihzemalja, onda mozes verovatno preko njega da resis.
![]() |
#9 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ...ali razmisli da li će ti biti prijatelj i kada na račun počnu da mu se slivaju hiljade dolara.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
profesionalac
Professional
10 "Hvala" u 7 poruka
![]() |
![]() da, kapiram, znaci i dalje smo na mrtvoj tacki.
![]() ili neki prijatelj (šatro), ili neka US firmica sa kojom bi potpisao ugovor da mi oni "prodaju" moju aplikaciju na makertu za 10% ili 20% zarade, ili da prosto odustanem ![]() a ja ne volim da odustajem ![]() hvala momci za misljenja i savete, svako ima po pivo kad/ako se vidimo! ![]() poz, dule |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Merchant Account | freediver | e-Business | 0 | 01. 09. 2008. 01:19 |
Important Legal Notice Regarding Your Google AdWords Account? | [nq] | Opušteno | 6 | 22. 05. 2006. 17:33 |